Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta. Η «Κυρία» νίκησε με 1-0 στο ΓΣΠ και επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις επιτυχίες.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Νίκα Κατσαράβα στο 37΄ με κοντινή προβολή, μετά από ωραία επιθετική ενέργεια στην οποία συμμετείχαν οι Χριστοδουλόπουλος, Ντέλετιτς και Ουάρντα.
Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε και άλλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να διπλασιάσει τα γκολ του, όμως ο Φαμπιάνο, κράτησε την Ομόνοια μέχρι τέλους στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος.
Οι «πράσινοι» σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν καλή εικόνα και έτσι μοιραία γνώρισαν ακόμα μια ήττα.
Με τη νίκη της η Ανόρθωση έφτασε στους 9 βαθμούς και την 6η θέση. Από την άλλη, η Ομόνοια είναι καθηλωμένη στην 8η θέση με 7 βαθμούς.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Σέχου (75′  Ψάλτης), Λανγκ, Γιούστε, Γκόμεθ (58′  Παπουλής), Μπασιρού (81′  Παναγιώτου), Ντίσκερουντ, Ζαχαρίου (58′  Ατιεμγουέν), Λοΐζου, Τσέποβιτς (81′  Κακουλλής)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παναγή, Κίκο, Χούμποτσαν, Χαραλάμπους, Τζιωνής, Ντούρις
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Ρισβάνης, Αραγιούρι, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Λάζαρος (82′  Ρουσιάς), Ουάρντα (82′  Αβραάμ), Ντέλετιτς (76′  Χριστοφή), Κατσαράβα (64′  Αντωνιάδης)
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Πόποβιτς, Καλτσάς, Νινούα, Κορρέα, Ιωάννου, Χρυσοστόμου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζαχαρίου, Τσέποβιτς / Αβραάμ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8.313
ΣΚΟΡΕΡ: Κατσαράβα (37′)
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Αzeveto Malheiro Helder Miguel
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
6′ 
Πρώτη φάση στο ντέρμπι. Ο Λέζιακς έκανε τη σέντρα με τον Ζαχαρίου να παίρνει την κεφαλιά που κατέληξε την αγκαλιά του Λόρια. 
7′ 
Αντεπίθεση για την Ανόρθωση, ο Ουάρντα έκανε το μακρινό σουτ με τον Φαμπιάνο να αποκρούει.
10′  ΣΧΟΛΙΟ: Χωρίς τη μεγάλη φάση μέχρι στιγμής. Οι δύο ομάδες είχαν από μια τελική προσπάθεια. Καλός ο ρυθμός του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη και διάθεση για να κυνηγήγσουν το γκολ.
20′  ΣΧΟΛΙΟ: Τίποτα ιδιαίτερο στο δεύτερο 10λεπτο του ντέρμπι. Η Ανόρθωση δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα και να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Η Ομόνοια έχει την κατοχή αλλά είναι ανούσια μέχρι στιγμής.
29′ 
Σουτ του Κατσαράβα μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπιάνο.
30′  ΣΧΟΛΙΟ: Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και δεν υπάρχουν φάσεις γύρω από τις δύο εστίες… Κακές και ημιτελείς επιλογές και από τις δύο ομάδες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.
32′ 
Πρόβλημα τραυματισμού στην Ομόνοια με τον Τσέποβιτς.
37′  ΓΚΟΛ 0-1 Ο Κατσαράβα ανοίγει το σκορ. Ωραίος συνδυασμός των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης με τους Χριστοδουλόπουλο, Ντέλετιτς και Ουάρντα και σκόρερ τον Κατσαράβα, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

39′  Μετά από δίλεπτο έλεγχο, το γκολ μετρά κανονικά.
40′  ΣΧΟΛΙΟ: Η Ανόρθωση πήρε προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη φορά που έβγαλε πολλούς ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη περιοχή.
44′ 
Ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Τσέποβιτς έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Αραγιούρι και στρώθηκε στον Ζαχαρίου που έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Λόρια να αποκρούει με γροθιές.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ: Η Ανόρθωση πάει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα στο σκορ. Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια βρήκε δίχτυα μετά από μια ωραία οργανωμένη ενέργεια, η οποία άρχισε με τον Χριστοδουλόπουλο, συνεχίστηκε από τους Ντέλετιτς και Ουάρντα, με τον Κατσαράβα να βρίσκει δίχτυα. Η Ομόνοια έχει ανούσια κατοχή και δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Δύο ευκαιρίες είχε με τον Ζαχαρίου, με τον Λόρια να αντιδρά σωτήρια.
ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′  Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
47′ 
Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, απέκρουσε εύκολα ο Φαμπιάνο.
49′  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο Φαμπιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόνερ.
52′  Εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο Ρισβάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως σωστά ο βοηθός υπέδειξε οφ σάιντ τον σκόρερ.
55′  ΣΧΟΛΙΟ: Η Ανόρθωση είναι καλύτερη στα αρχικά στάδια του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι είναι πιο απειλητικοί και μέχρι στιγμής διαχειρίζονται σωστά το προβάδισμα.
58′  Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Οι Παπουλής και Ατιεμγουέν πήραν τη θέση των Γκόμεθ και Ζαχαρίου. Με 4-4-2 η Ομόνοια, οι Τσέποβιτς και Ατιεμγουέν στην κορυφή της επίθεσης.
60′ 
Ωραίος συνδυασμός των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, τελικός αποδέκτης ο Παπουλής που έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ψηλά έξω.
62′  Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Λοΐζου βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το πλασέ με τον Λόρια να αποκρούει σωτήρια.
62′  Αντεπίθεση για την Ανόρθωση, ο Ουάρντα έκανε το σουτ με τον Φαμπιάνο να αποκρούει.
63′  Μακρινό σουτ του Λανγκ, η μπάλα πέρασε έξω.
63′  ΣΧΟΛΙΟ: Η είσοδος του Παπουλή έδωσε πνοή στην Ομόνοια που άρχισε να πιιέζει για την ισοφάριση. 
64′  Αλλαγή για την Ανόρθωση. Μέσα ο Αντωνιάδης, έξω ο Κατσαράβα. Ο Χριστοδουλόπουλος αγωνίζεται στην επίθεση…
66′ 
Δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, απέκρουσε ο Φαμπιάνο σε κόρνερ.
70′  Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, με τον Φαμπιάνο να διώχνει σωτήρια με το πόδι.
72’  Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, η μπάλα πέρασε ψηλά έξω.
75’  ΣΧΟΛΙΟ: Με την είσοδο του Αντωνιάδη, η Ανόρθωση λειτουργεί πολύ καλά μεσοαμυντικά, ενώ βγαίνει και απειλητικά στην αντεπίθεση.
83′ 
Κόρνερ του Αβραάμ, κεφαλιά του Ρισβάνη στην αγκαλιά του Φαμπιάνο.
90′  Τέσσερα τα λεπτά της καθυστέρησης…
90′  +4
Δυνατό σουτ του Ατιεμγουέν, απέκρουσε σε κόρνερ ο Λόρια.
90′ +4 Κόρνερ του Παπουλή, κεφαλιά του Λανγκ στο δοκάρι. 
ΤΕΛΟΣ