Νέο δημοσίευμα της «Mundo Deportivo» αναφέρει ότι η έλευση του Τσάβι Ερνάντεζ στην Μπαρτσελόνα πλησιάζει, καθώς η Αλ Σαντ έχει ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσει η μετακίνηση του Ισπανού τεχνικού στους μπλαουγκράνα. Ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα έχει έρθει σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Τσάβι έχει βάλει συμβόλαιο με την Αλ Σαντ μέχρι το 2023, ωστόσο τον αφήνουν να αποχωρήσει πρόωρα, αν καθοδηγήσει την ομάδα στα επόμενα δύο παιχνίδια. Το ένα είναι το προσεχές Σάββατο (30/10), ενώ το επόμενο είναι σε έξι μέρες, την προσεχή Τετάρτη (3/11).
Οι μπλαουγκράνα θα ήθελαν τον Τσάβι να καθοδηγήσει την ομάδα στο Κίεβο, στο παιχνίδι με την Ντιναμό για το Champions League, ωστόσο αυτό δεν θα γίνει, καθώς θα μείνει στην ομάδα της Ντόχα. Μάλιστα ένα ακόμα «αίτημα» που έχουν είναι να διεξαχθεί ένα φιλικό παιχνίδι στο Κατάρ, καθώς ευελπιστούν ότι αυτό το παιχνίδι θα προσελκύσει πολύ κόσμο.
Ο Τσάβι ρωτήθηκε για τα σενάρια περί Μπαρτσελόνα απαντώντας: «Είμαι τώρα συγκεντρωμένος στη δουλειά μου στην Αλ-Σαντ, δεν θα μιλήσω για κάτι άλλο».