Ο Τζαμάλ Μουσιάλα σφράγισε την θριαμβευτική πρόκριση της Γερμανίας στο Μουντιάλ του Κατάρ κάνοντας το 4-0 κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία και ταυτόχρονα έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο νεότερος σκόρερ της “Μάνσαφτ” από το 1910 και μετά.

Το πρώτο γκολ του Τζαμάλ Μουσιάλα με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, με το οποίο έκανε το 4-0 στην έδρα της Βόρειας Μακεδονίας για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν κάτι παραπάνω από συλλεκτικό.

Και αυτό γιατί λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα του Χάνσι Φλικ πανηγύρισε το γεγονός ότι έγινε η πρώτη που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 ενώ ο ίδιος μπορεί να καμαρώνει για ένα δικό του επίτευγμα.

Με το γκολ του, σε ηλικία 18 ετών και 227 ημερών, έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της “Μάνσαφτ” (1908 το έτος ίδρυσής της) αφού μόνο ο Μάριους Χίλερ ήταν πιο νέος από αυτόν όταν σκόραρε για την Γερμανία κόντρα στην Ελβετία το 1910 σε ηλικία 17 ετών και 241 ημερών, πριν από 111 χρόνια!

Υπενθυμίζεται πως ο Μουσιάλα έχει Αγγλονιγηριανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα και ο ίδιος έχει γεννηθεί στην Γερμανία (Στουτγκάρδη) για να μετακομίσει στην ηλικία των 7 ετών στην Αγγλία μαζί με την οικογένειά του.

Εκεί εντάχτηκε στα τμήματα υποδομής της Τσέλσι το 2011 και άνηκε στους μπλε ως το 2019 όπου και επέστρεψε στην Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν, με τον Μουσιάλα να έχει παίξει σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας, πλην εκείνης της Κ19 και των Ανδρών, πριν πάρει την οριστική του απόφαση τον περασμένο Φεβρουάριο να εκπροσωπήσει την χώρα στην οποία γεννήθηκε.