Ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ Μάκης Σεργίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και ανέλυσε το ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και στον Απόλλωνα που βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 1-0.
«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο το μοναδικό πράγμα που ήθελε η Ομόνοια ήταν οι τρεις βαθμοί και τίποτε άλλο. Δεν την ένοιαζε ιδιαίτερα η εμφάνιση, ήθελε μόνο την ουσία. Με μετρημένες προσπάθειες στο α’ ημίχρονο κατάφερε και έβαλε ένα γκολ και στην συνέχεια έκανε διαχείριση μεγάλης ομάδας. Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή, έβαλε κάποια πίεση αλλά πέραν από την ευκαιρία του Νταμπό δεν είχε άλλη κλασσική φάση. Το είπα και πριν ότι μετά το 1-0 η Ομόνοια έκανε εκπληκτική διαχείριση» μας είπε αρχικά ο κ. Σεργίδης.
Τι σημαίνει για τον Απόλλωνα αυτή η ήττα; «Δεν είναι εύκολο πράγμα να δέχεσαι δεύτερη σερί ήττα σε ντέρμπι παιχνίδια, την στιγμή που ακολουθεί και δύσκολο παιχνίδι με την Πάφο. Άρχισε πολύ καλά το πρωτάθλημα ο Απόλλωνας, πήρε αρκετούς βαθμούς που του επιτρέπουν να έχει και απώλειες. Εδώ δέχθηκε δύο σερί ήττες και είναι μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Είναι δύσκολο να χάνεις ντέρμπι καθώς πιστεύω ότι τα ντέρμπι θα κρίνουν την τελική κατάταξη. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι η ήττα από την ΑΕΚ σε σχέση με την ήττα από την Ομόνοια διαφέρουν».
Για την Ομόνοια τι σημαίνει αυτή η νίκη; «Είναι σημαντική νίκη καθώς δεν άφησε ούτε τον Απόλλωνα, ούτε τις υπόλοιπες ομάδες που είναι πιο ψηλά να της ξεφύγουν πολύ βαθμολογικά».
Θεωρείς ότι αν έχανε το παιχνίδι η Ομόνοια θα τίθετο νοκ-άουτ; «Ακόμα και έτσι δεν θα μπορούσε να διέγραφες την Ομόνοια που είναι η περσινή πρωταθλήτρια, αλλά με την δυναμική που θα αποκτούσαν οι άλλες ομάδες θα ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθει».
Πόσο θα βοηθήσει την Ομόνοια αυτή η νίκη ενόψει Βασιλείας; «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδια, θεωρητικά είναι το πιο δύσκολο στον όμιλο αλλά με αυτή τη νίκη η Ομόνοια θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στην Ελβετία».

Χρίστος Χρίστου