Τρίτη σερί ισοπαλία για Ουντινέζε, που έμεινε όρθια στο Μπέργκαμο, αφού, με γκολ στο 94ο λεπτό πήρε τον βαθμό, 1-1, απέναντι στην Αταλάντα.

Στο 17′, η Ουντινέζε επισκέφτηκε τα καρέ της Αταλάντα, με τον Μακένγκο να βγάζει σέντρα, τον Ουντότζι να πιάνει τη κεφαλιά και την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, ξανά, έξι λεπτά αργότερα, όταν, σε αντεπίθεση, ο Μπέτο πάσαρε στον Μολίνα, εκείνος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η Ουντινέζε συνέχιζε να απειλεί και στο 26ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ, ο Σαμίρ έπιασε τη κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ της Αταλάντα, ο Μούσο, ήταν σε ετοιμότητα. Δέκα λεπτά πριν το ημίχρονο, η Ουντινέζε κατέγραψε και νέα τελική, με τον Μολίνα να συνεργάζεται με τον Μπέτο, να σουτάρει, αλλά να αστοχεί. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, η Αταλάντα έβγαλε αντίδραση. Στο 37′ ο Ζαπακόστα μπήκε στη μεγάλη περιοχή και, την τελευταία στιγμή, ο στόπερ Μπεκάο έδιωξε σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα, η Αταλάντα είχε δοκάρι με τον Ίλισιτς. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Πάσαλιτς επιχείρησε να απειλήσει με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του γκολκίπερ της Ουντινέζε, του Σιλβέστρι.

Στην επανάληψη, η Αταλάντα μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρία με τον Ίλισιτς στο 48ο λεπτό και στο 56 άνοιξε το σκορ. Ο Πάσαλιτς πάσαρε στον Μαλινόφσκι και ο Ουκρανός μέσος με διαγώνιο σουτ, εκτός περιοχής, νίκησε τον Σιλβέστρι για το 1-0. Λίγο αργότερα, στο 78′, και πάλι ο Ουκρανός απείλησε, κλέβοντας την μπάλα από τον Μπέτο, σούταρε αλλά ο Σιλβέστρι μπλόκαρε. Από τη στιγμή που η Αταλάντα δεν “καθάρισε” το ματς, στο τέλος τιμωρήθηκε. Αρχικά, η Ουντινέζε απείλησε με τον Μπεκάο, στο 90′, έδιωξε σε κόρνερ ο Μούσο, και στο 90’+4′ ήρθε η ισοφάριση. Από εκτέλεση κόρνερ και κακή έξοδο του Μούσο, ο Μπέτο με κεφαλιά ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση κόρνερ, είχε αποβληθεί, για διαμαρτυρία, ο προπονητής της Αταλάντα, ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Το τελικό 1-1 στερεί, από την ομάδα του Μπέργκαμο, την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην πρώτη τριάδα.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρουν, Παλομίνο, Λοβάτο, Ζαπακόστα, Πάσαλιτς (74′ Κουπμάινερς), Φρόιλερ, Πετσέλα, Μαλινόφσκι (86′ Σκαλβίνι), Ίλισιτς (64′ Μίραντσουκ), Ζαπάτα (64′ Μουριέλ)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σιλβέστρι, Μπεκάο, Νούιτινγκ (82′ Φορεστιέρι), Σαμίρ, Στρίγκερ Λάρσεν (76′ Σόπι), Γουάλας, Μακένγκο (64′ Αρσλάν), Ουντότζι, Μολίνα (64′ Σαξές), Μπέτο, Πουσέτο (76′ Σάμαρτζιτς)