Παίρνοντας τη θέση της Ομόνοιας Αραδίππου μιλώντας με τον πρόεδρό της, Δημήτρη Μακρή, ξεκαθαρίζει πως αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση έργων στο υφιστάμενο Δημοτικό γήπεδο κι όχι το καινούριο. Στάθηκε περισσότερο στο οικονομικό κομμάτι, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βοηθηθούν οι ομάδες στο παρόν. Για το μέλλον… βλέπουμε.
– Ποια αίσθηση σας άφησε η πρόσφατη συνάντηση με το Δήμο για το γηπεδικό;
«Θεωρούμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση μετά τη συνάντηση. Το θέμα του νέου γηπέδου έχει γερές βάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι θα αργήσει πάρα πολύ να γίνει. Σε όλα αυτά τα χρόνια, ευελπιστούμε ότι θα δούμε αλλαγές στο υφιστάμενο γήπεδο, το οποίο χρειάζεται αρκετά έργα για να είναι βιώσιμο και λειτουργικό».
– Άρα λοιπόν η προτεραιότητα είναι το νυν γήπεδο κι όχι το καινούριο;
«Ναι. Αν περιμένουμε το καινούριο, όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί και με τις νέες απαιτήσεις της ΚΟΠ για τα νυχτερινά παιχνίδια, συν τα τηλεοπτικά, σημαίνει ότι για 10 με 12 αγωνιστικές θα φεύγουμε από την έδρα μας. Αναγκαστικά θα νοικιάζουμε γήπεδο. Εδώ θέλουμε τη βοήθεια του δημαρχείου. Αν δεν είναι εφικτό να γίνουν άμεσα έργα στο υφιστάμενο γήπεδο, δηλαδή οι προβολείς και οι εξέδρες, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες, τουλάχιστον να μας βοηθήσει οικονομικά».
– Μα ο δήμαρχος μας έχει πει ότι δεν είναι εφικτό να γίνουν άμεσα τα έργα.
«Είναι όντως δύσκολο να γίνει κάτι άμεσα. Ήδη παίξαμε τρία παιχνίδια στο ΓΣΖ. Ουσιαστικά θα βγάλουμε τα μισά παιχνίδια στο ΓΣΖ».
– Ποιο είναι το κόστος σας στο ΓΣΖ;
«Πάνω κάτω στα 1400 ευρώ το κάθε παιχνίδι. Τα έσοδα μας μπορεί να είναι στα 500 με 700 ευρώ. Ούτε τα χρήματα των εισιτηρίων δεν μας καλύπτουν».
– Τότε, πώς προχωράτε;
«Το δημαρχείο μας ζήτησε να στείλουμε επιστολή στην επιτροπή του γηπέδου, θα εξεταστεί από το συμβούλιο και θα μας απαντήσουν».
– Απ’ ότι έχω αντιληφθεί πάντως, και είναι ξεκάθαρο, το νέο γήπεδο θα καθυστερήσει πολύ.
«Ακόμη δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του οικοπέδου για το νέο γήπεδο, οπόταν πώς μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό; Θα πάρει τουλάχιστον δέκα χρόνια. Από το 2011 που άρχισαν τα σχέδια, έχουμε 2021, δεν έγινε καμία αλλαγή στο υφιστάμενο γήπεδο και θα περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια. Είναι πιο σημαντικό να μας βοηθήσουν τώρα, να είμαστε βιώσιμοι μέχρι να εγκριθούν οι άδειες για το νέο γήπεδο».
– Ακόμη κι όταν ανεγερθεί το νέο γήπεδο, μπορείτε οι δυο ομάδες της Αραδίππου να το συντηρήσετε;
«Ίσως χρειαστεί και τρίτη ομάδα για να μοιράζεται το κόστος».
– Προφανώς είναι αδύνατον, όσα έργα κι αν γίνουν, να χρησιμοποιηθεί το υφιστάμενο γήπεδο για την πρώτη κατηγορία.
«Ναι, είναι αδύνατον. Ο Δήμος έκανε δύο φορές αιτήσεις, αλλά απορρίφθηκαν από την πολεοδομία. Εμείς ζητάμε τη στήριξη του Δήμου. Σαν Ομόνοια Αραδίππου απασχολούμε 150 παιδιά, κάνουμε πολλή δουλειά και δίνουμε μεγάλη σημασία στους μικρούς. Έχουμε έξοδα και ζητάμε όπως μας βοηθήσει».
Ανδρέας Βεντούρης