Η τελευταία γεύση που άφησε ο Απόλλωνας στους φιλάθλους του πριν τη διακοπή δεν ήταν ευχάριστη, με την «τεσσάρα» από την ΑΕΚ να φέρνει απότομη προσγείωση μετά το αρχικό 4 στα 4, αλλά η συνολική εικόνα είναι θετική για τους «γαλάζιους».

Όχι μόνο γιατί παραμένουν στην κορυφή, αλλά κυρίως γιατί βρίσκονται εκεί, έχοντας παίξει πολλά ντέρμπι. Μετά τα δύο πρώτα θεωρητικά «βατά» παιχνίδια με Εθνικό Άχνας και Άρη, ο Απόλλωνας έπαιξε με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και ΑΕΚ, ενώ ακολουθεί η Ομόνοια. Μία τετράδα συνεχόμενων ντέρμπι, στην οποία ως τώρα έχει θετικό απολογισμό η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, με δύο νίκες και μία ήττα.

Το δύσκολο πρόγραμμα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος δεν πτόησε τον Απόλλωνα, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή και έχει πολλούς λόγους να πιστεύει πως μπορεί να διατηρηθεί εκεί, ειδικά από τη στιγμή που σύντομα θα έχει σύμμαχό του και το πρόγραμμα. Μετά το δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα και τα τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι, θα ακολουθήσουν παιχνίδια από αυτά που λογίζονται ως βατά.

Μετά την Ομόνοια στο ΓΣΠ, οι «γαλάζιοι» αντιμετωπίζουν Παφο (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Δόξα (εντός) και ΠΑΕΕΚ (εντός), μέχρι το επόμενο ντέρμπι, με την Ανόρθωση στις 29 Νοεμβρίου. Βέβαια στο φετινό πρωτάθλημα οι λεγόμενοι «μικροί» έχουν κάνει ζημιές στους «μεγάλους» και θα πρέπει να πάει υποψιασμένος ο Απόλλωνας στα ματς αυτά για να μην την πατήσει κι αυτός, αλλά είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα -μετά το τέταρτο σερί ντέρμπι με την Ομόνοια– θα προσφέρεται για βαθμολογική συγκομιδή.

Ειρήνη Σπυροπούλου