Ήταν προφανές ότι το απολύτως νικηφόρο σερί του Απόλλωνα κάπου θα σταματούσε. Καμία ομάδα δεν μπορεί να βγάλει μία χρονιά χωρίς απώλειες. Αυτό που δεν περίμεναν οι «γαλάζιοι» ήταν η εμφάνιση και η έκταση της ήττας, όπως αυτή ήρθε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αυτό ήταν που προβλημάτισε κυρίως τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και συνολικά την κοινωνία του Απόλλωνα.

Σε ένα παιχνίδι αποκαλύφθηκαν όλες οι αδυναμίες που είχαν κρυφτεί με το 4 στα 4 στην εκκίνηση του πρωταθλήματος. Όσα γκολ δεν είχε δεχτεί στα πρώτα 4 ματς, τα δέχτηκε μαζεμένα ο Απόλλωνας, ο οποίος είχε δεχτεί τρία γκολ στις πρώτες 4 αγωνιστικές και δέχτηκε 4 γκολ μόνο από την ΑΕΚ!

Ο Γερμανός τεχνικός διαπίστωσε ότι το σχήμα χωρίς καθαρό χαφ που λειτούργησε σε προηγούμενα ντέρμπι αποτέλεσε το βασικό σημείο που χτύπησε η ΑΕΚ, έτσι αναμένεται να το επανεξετάσει στη συνέχεια. Βελτίωση χρειάζεται και στο δημιουργικό κομμάτι, όπως φάνηκε την Παρασκευή, αν και εκεί δεν προκύπτει μεγάλος προβληματισμός και εκτιμάται απλά ότι η επίθεση βρέθηκε σε κακή βραδιά.

Το σημαντικό για τον Απόλλωνα είναι πως ακολουθεί μία ευεργετική διακοπή. Ευεργετική, ώστε να δοθεί χρόνος στους τραυματίες να επιστρέψουν. Ο Τσόρνιγκερ περιμένει αυτές τις επιστροφές για να έχει περισσότερες επιλογές και να παρουσιάσει τον Απόλλωνα πιο δυνατό μετά τη διακοπή.

Ειρήνη Σπυροπούλου