Όχι μόνο…δεν χαλάρωσαν, αλλά πιέστηκαν όσο καμία άλλη φορά οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, με την ευκαιρία της διακοπής.
Όπως γράψαμε, ο Λεωνίδας Παπαδάκης, βρήκε την ευκαιρία και δούλεψε, όπως ο ίδιος ήθελε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, έχοντας στη διάθεση του ένα πολύ καλό αριθμό παικτών.
Βασικά, η ομάδα του Σωφρόνη δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την απουσία των διεθνών. Όλοι και όλοι τέσσερις βασικοί απουσίασαν και συγκεκριμένα οι δύο Γεωργιανοί Οκριασβίλι και Κβιλιτάια ο Νεόφυτος Μιχαήλ και ο Πάρης Πολυκάρπου.
Σε αυτούς προστίθενται και οι δύο τραυματίες (Μάγκλιτσα και Βινίσιους) συν οι δύο με την Εθνική Ελπίδων (Κατσαντώνης-Κίττος)  ενώ οι άλλοι παίκτες ακολούθησαν όλο το πρόγραμμα της μίνι προετοιμασίας που θα κρατήσει μέχρι το πρωί του Σαββάτου, αφού στη συνέχεια με το ρεπό της Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν Δευτέρα το απόγευμα στον Αρχάγγελο.
Οι Γεωργιανοί αναμένεται να επιστρέψουν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου αφού έχουν αγώνα στις 12 Οκτωβρίου εκτός έδρας με το Κόσσοβο, σε αντίθεση με τους Κύπριους διεθνείς που θα είναι στον Αρχάγγελο την Τρίτη 12 Οκτωβρίου ο Νεόφυτος Μιχαήλ και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου οι τρεις με την Εθνική Ελπίδων.
Στα θετικά επίσης, περνά η ετοιμότητα που παρουσιάζει ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Όσο και αν ο Αργεντινός προβληματίζει με την απόδοση και πιο πολύ με τους συχνούς τραυματισμούς, ο Σωφρόνης φαίνεται να πιστεύει στην αξία του και θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας.
Δείχνει μάλιστα ο προπονητής, να σκοπεύει σε αξιοποίηση του ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή, όποιος και αν είναι ο σχηματισμός που θα ακολουθήσει.
Νοουμένου πάντα, ότι ο Ντε Βινσέντι καταφέρει να απαλλαγεί από τα γνωστά προβλήματα και βγάλει στο γήπεδο την απόδοση που πρέπει.

Όσον αφορά τον Μάγκλιτσα, τα δεδομένα είναι ως εξής. Κάθε μέρα, νιώθει και καλύτερα μετά την θλάση που υπέστη στον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει επάνοδο του στην ομάδα.
Ο Σωφρόνης και οι συνεργάτες του, θέλουν να γίνει η καλύτερη διαχείριση στον Κροάτη φορ για να επιστρέψει όσο πιο δυνατός γίνεται.
Θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και αυτό ίσως πάρει ακόμα και δύο βδομάδες.
Το πλάνο θέλει τον Μάγκλιτσα, εκτός από τον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας και αφού στη συνέχεια γίνει αξιολόγηση στο βαθμό ετοιμότητας του, τότε θα αποφασιστεί πότε μπορεί να επιστρέψει.
Καλύτερα πάει και ο Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος άρχισε ατομικό τρέξιμο και υπολογίζεται στον αγώνα με τη Δόξα Κατωκοπιάς ( χάνει σίγουρα Εθνικό και Άρη) να τεθεί στη διάθεση του προπονητή.