Καλύτερα δεν μπορούσαν να ήταν τα αγωνιστικά δεδομένα για το ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή του. Παρόλο ότι δεν είναι 100% έτοιμος ο Μάγκλιτσα όπως και ο Βινίσιους, εντούτοις έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιλογών του Κύπριου προπονητή και δικαιούται να…τρίβει από ικανοποίηση τα χέρια του.
Χωρίς καμία μάλιστα δικαιολογία, εν όψει Εθνικού Άχνας, καλείται να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση της νίκης με τα εξής αγωνιστικά δεδομένα.
Διαθέτει δύο τερματοφύλακες που μπορούν να του ασφαλίσουν τα δοκάρια της ομάδας και ο λόγος για τον Σκουφέτ και το Νεόφυτο Μιχαήλ.
Διαθέτει δύο παίκτες για αριστερά με τους Θεοδώρου και Τσεπάκ, δύο δεξιά με Σαμπάλα και Γουίλερ και τρεις κλασικούς κεντρικούς αμυντικούς όπως οι Καρώ-Πολυκάρπου-Σάβιτς.

Δύο αμυντικά χαφ που είναι ο Νταουσβίλι με τον Λουντέμο, ο οποίος μπορεί να παίξει και σαν 8άρι, όπως και ο Γιάννης Σατσιάς, διαθέτει επίσης τον Λούκας Σόουζα, τον Τόμας Ντε Βινσέντι και τον Ντανίλο για την ίδια θέση και τον Οκριασβίλι σαν 10άρι, εκεί που μπορούν να παίξουν επίσης οι Ντανίλο και Ντε Βινσέντι.
Ο Κβιλιτάια στη γραμμή κρούσης με το Νατέλ και εναλλακτική ο Κατσαντώνης, ενώ έχε ακόμα τους Γιώργο Εφραίμ και Ντογκαλά σε θέση αναμονής για να μπουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν.
Συνολικά, 21 ποδοσφαιριστές, είναι οι πιο πάνω που μαζί με Μάγκλιτσα και Βινίσιους γίνονται 23 επιλογές για τον προπονητή.
Έχει λοιπόν την άνεση, ο προπονητής, να παρατάξει όπως θέλει την 11άδα, να κάνει επίσης και τις αλλαγές που θέλει, προκειμένου να ξεκολλήσει την ομάδα από την 11ή θέση και να αλλάξει τη μοίρα της, στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Ο Σωφρόνης, από την Πέμπτη δουλεύει με όλους τους παίκτες και θα κάνει το ίδιο, μέχρι την Κυριακή, εν όψει της επόμενης επίσημης υποχρέωσης, τη Δευτέρα στις 19:00 στο ΓΣΠ, με τον Εθνικό Άχνας.