Στην ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ, που απαντά στην Ανόρθωση, γίνεται αναφορά και στον τρόπο που έτυχε χειρισμού η φάση του δεύτερου γκολ της βαρωσιώτικης ομάδας με τη φάση στο φινάλε όπου ζήτησαν πέναλτι οι γαλαζοκίτρινοι.
Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κατανοούμε πλήρως την άβολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ανόρθωση επικοινωνιακά. Το να γελάει ολόκληρη η ποδοσφαιρική Κύπρος από την αστειότητα της μη κατάδειξης πέναλτι, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα σαφώς και δυσκολεύει, τη μοναδική προσπάθεια αποπροσανατολισμού που εμπεριέχεται στη δική τους ανακοίνωση.
Ένα από τα πιο «ωραία» των τοποθετήσεων της ανακοίνωσης της Ανόρθωσης είναι το κάλεσμα προς τους διαιτητές «να αγωνίζονται έντιμα, σε κλίμα ηρεμίας και νηφαλιότητας». Θεωρούμε ότι η επιτομή αυτής της τοποθέτησης είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου ο διαιτητής πάει στην οθόνη του VAR για να δει τη φάση του δεύτερου γκολ. Η στιγμή δηλαδή όπου δεκάδες οπαδοί της, κρέμονται σε απόσταση αναπνοής από το διαιτητή, τον καθυβρίζουν ενώ πετούν αντικείμενα προς τον πάγκο της ομάδας μας, απειλώντας τους πάντες για το ενδεχόμενο απόφασης που δε θα βολεύει την ομάδα τους. Εικόνες που θαύμασε ολόκληρη η ποδοσφαιρική Κύπρος από τηλεοράσεως. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές τις συνθήκες της έχει καταγράψει ο παρατηρητής στο φύλο αγώνα ενώ έχει ήδη κινηθεί και η διαδικασία του κυκλώματος παρακολούθησης.