Με τέσσερις ήττες στα πρώτα έξι παιχνίδια, δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να τονιστεί ο στόχος της Ανόρθωσης στο αποψινό ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ (19:00, Primetel, Live στο Balla).
Η ομάδα της Αμμοχώστου χρειάζεται ηρεμία αλλά για να την αποκτήσει θα πρέπει να πάρει αποτελέσματα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει γι’ αυτήν, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στις τάξεις της, αλλά και στον κόσμο της.
Μετά από δύο διαδοχικές ήττες από ΑΕΛ και ΑΕΚ, είναι απαραίτητο για την «κυρία» να βάλει ένα «stop» στα αρνητικά αποτελέσματα, ώστε να ανέλθει βαθμολογικά και να αντιμετωπίσει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς και να αποκομίσει τα επιπλέον οφέλη που πάντοτε προσφέρει μια επιτυχία σε ένα ντέρμπι.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει στους Λάφερτι και Μπουσουλάτζιτς, ωστόσο επιστρέφουν οι Ρισβάνης και Αμπαρτζουμιάν. Η επάνοδος του τελευταίου, δεν αποκλείεται μάλιστα να αλλάξει και τον σχηματισμό της Ανόρθωσης, που αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό.
Αν ο Γεωργιανός τεχνικός προτιμήσει σχήμα με τετράδα στην άμυνα, τότε αυτή θα αποτελείται από τους Ρισβάνη-Αραγιούρι στα στόπερ, Κορέια-Αμπαρτζουμιάν στα μπακ και τον Λόρια στο τέρμα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Αρτυματάς, Χουσμπάουερ και Πόποβιτς, με Λάζαρο και Ουάρντα στα άκρα και πιθανόν τον Κατσαράβα στην κορυφή, εκτός κι αν ο Τιμούρ εκπλήξει επιλέγοντας τον Ελλαδίτη για την κορυφή και τον Ντέλετιτς ως ακραίο.
Αν ωστόσο προτιμήσει τον σχηματισμό με τριάδα στα στόπερ, τότε στην άμυνα θα προστεθεί ο Αντωνιάδης και θα παίξει μπροστά στην επίθεση με Λάζαρο-Ουάρντα.

Ανδρέας Βεντούρης