Μετά την ήττα στον αγώνα με την ΑΕΛ, ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε πει μεταξύ άλλων στους παίκτες του πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η νίκη στο ματς με την ΑΕΚ δεν ήρθε και η Ανόρθωση καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες στο επικείμενο ντέρμπι με την Ομόνοια.
Ισχύει αυτό ακριβώς που είπε ο Γεωργιανός προπονητής στους ποδοσφαιριστές του. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε μεγάλα. Στη φάση που βρίσκεται η ομάδα της Αμμοχώστου, το μόνο που χρειάζεται είναι πράξεις, δηλαδή αποτελέσματα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Τόσο ο Τιμούρ όσο και ο πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς, είπαν πως η ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Το δίκιο τους βουνό, μόνο που για να έρθει αυτή η πολυπόθητη ηρεμία, θα πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα.
Γνωρίζει και ο Κετσπάγια αλλά και όλοι στην Ανόρθωση ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση, βαθμολογική και ψυχολογική. Με «διπλό» στο ΓΣΠ θα αποκτήσει τα οφέλη που επιζητεί και θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τη συνέχεια με έναν διαφορετικό φακό.
Αναμένεται ότι οι Ρισβάνης και Αμπαρτζουμιάν όχι μόνο θα βρίσκονται στην αποστολή, αλλά ενδέχεται να πάρουν ακόμη και θέση στην ενδεκάδα. Είναι ερωτηματικό αν ο Κετσπάγια επιλέξει σχήμα με τριάδα ή τετράδα στην άμυνα και η τελική του απόφαση θα καθορίσει και τα πρόσωπα του αρχικού σχήματος. Σημαντικότατο ρόλο πάντως για το σύστημα θα παίξει η κατάσταση των δύο προαναφερθέντων…

Ανδρέας Βεντούρης