Το «Instat Scout» αποτελεί μία πολύτιμη χείρα βοηθείας για τον κάθε προπονητή, προκειμένου μέσω της συγκεκριμένης ειδικευμένης εταιρείας ανάλυσης αθλητικών επιδόσεων, να εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα για τον αγώνα που προηγήθηκε.
Στην περίπτωση της Ανόρθωσης, όσον αφορά το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ, οι αριθμοί καταδεικνύουν το τι πήγε λάθος και η ιστοσελίδα μας σας παρουσιάζει την τελευταία ανάλυση του «Instat Scout».
Κάνουμε αρχή με τα συνολικά στατιστικά. Η Ανόρθωση ολοκλήρωσε τον αγώνα με 46% κατοχή έναντι 54% της ΑΕΚ. Είχε 83% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις της, ωστόσο το αρνητικό, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε στη φωτογραφία πιο κάτω, είναι το ποσοστό των τελικών προσπαθειών εντός στόχου (μόλις 4 σουτ στα 15 ήταν εντός…).

ΣΟΥΤ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ
Στην παρακάτω φωτογραφία, φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γιατί δημιουργήθηκε αυτό το αρνητικό ποσοστό στα σουτ εντός στόχων. Ενώ εντός περιοχής η Ανόρθωση είχε 3/7, με ποσοστό επιτυχίας στο 43%, μακριά από αυτήν είχε μόλις 1/8, με το ποσοστό να πέφτει μόλις στο 20%!

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ
Πάμε τώρα και στα στημένα, είτε από εκτελέσεις φάουλ είτε από κόρνερ. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, το ποσοστό επιτυχίας ήταν 33% εντός της μεγάλης περιοχής, το ίδιο ποσοστό στη μία πλευρά της μικρής περιοχής και μόλις 17% στην άλλη…

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Βάσει της αξιολόγησης του «Instat Scout», ο κορυφαίος σε απόδοση της Ανόρθωσης στο τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με 267 βαθμούς. Όντως, ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που είχε αναλάβει τις περισσότερες πρωτοβουλίες και προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Ήταν ο πιο δραστήριος, επιθετικά, απ’ όλους τους υπόλοιπους κι αυτό αποδεικνύεται (και) από την αξιολόγηση της συγκεκριμένης εξειδικευμένης πλατφόρμας…

Ανδρέας Βεντούρης