Μεγάλη νίκη για την ΑΕΛ που επικράτησε με 2-1 της Ανόρθωσης στο Τσίρειο. Σε ένα παιχνίδι με πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως από πλευράς φιλοξενουμένων, ειδικά μετά το προβάδισμα που πήραν στο 26’ με τον Έουλερ. Ωστόσο η γκολάρα του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ ήταν αυτή που έκρινε την αναμέτρηση.

Το πρώτο μισάωρο ήταν εντυπωσιακό. Τρία γκολ από στατικές φάσεις με την ΑΕΛ να βρίσκει το πρώτο στο 16’ με αυτογκόλ του Αραγιούρι. Στο 23’, ο Ουάρντα κατάφερε να αντιδράσει για την «Κυρία» με πλασέ εντός περιοχής, όμως πριν κωπάσουν οι πανηγυρισμοί, τρία λεπτά αργότερα με μία εντυπωσιακή κομπίνα, ο Έουλερ άφησε «άγαλμα» τον Λόρια. Η Ανόρθωση συνέχισε να πιέζει ψηλά και βρήκε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ρισβάνη και Πόποβιτς, με το σκορ να παραμένει στο 2-1.

Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΛ προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμά της και τα κατάφερε. Η Ανόρθωση βρήκε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει, με κορυφαία αυτή του Ρουσιά όμως το σκορ δεν άλλαξε με την ΑΕΛ να κρατάει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που την ανέβασαν στους 10. Παρέμεινε στους 6 η Ανόρθωση που δεν έχει πάρει ακόμη βαθμό εκτός έδρας.

ΑΕΛ (Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Σωτηρίου, Τεσέιρα, Ριστέφσκι, Σάντος, Ζντραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς Έουλερ, Μάζουρεκ (74′ Πελέ), Μαΐντεβατς (63′ Τσάβες), Τσέποβιτς (82′ Ριέρα)
Στον πάγκο: Εβόρα, Ντάβερβελντ, Γεωργίου, Ρέινολντς, Τόρες, Αντωνίου, Παπαφώτης, Μαζάν, Νικολεττίδης

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης (75′ Χριστοφή), Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορέια (75′ Αβραάμ), Αρτυματάς, Χούσμπαουερ, Πόποβιτς (57′ Ντέλετιτς), Καλτσάς (67′ Αμπαρτζουμιάν), Ουάρντα, Λάζαρος (67′ Ρουσιάς)
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Κατσαράβα, Νινούα, Κορρέα, Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ριστέφσκι, Ζντραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς, Βοζίνια / Ρισβάνης, Χουσμπάουερ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: Αραγιούρι αυτ. (16′), Έουλερ (26′) / Ουάρντα (23′)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3174
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Κουμή Δημήτρης
VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio
AVAR: Σολωμού Δημήτρης
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη του αγώνα.
8′
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την Ανόρθωση. Κάθετη μπαλιά στον Χριστοδουλόπουλο που προσπάθησε να νικήσει το Βοζίνια, βγήκε έγκαιρα και του έκλεισε το πεδίο ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
16′ ΓΚΟΛ 1-0: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Έουλερ, ο Αραγιούρι δεν έδιωξε τη μπάλα ενώ ήταν σε καλύτερη θέση από τον Σάντος, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
23′ ΓΚΟΛ 1-1: Φέρνει το ματς στα ίσα η Ανόρθωση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα που αξιοποίησε την αδράνεια στην άμυνα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
26′ ΓΚΟΛ 2-1: Κομπίνα σε φάουλ από τα αριστερά για την ΑΕΛ, φοβερό σουτ του Έουλερ άφησε άγαλμα τον Λόρια για να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
32′ ΣΧΟΛΙΟ: Τρομερό πρώτο 30λεπτο στο παιχνίδι. Τρία γκολ, γρήγορος ρυθμός με πολλά αμυντικά κενά και για τις δύο ομα΄δες αφού στις πιο σημαντικές τους ευκαιρίες, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Αξιοσημείωτο πως και τα τρία γκολ προήλθαν από στατικές φάσεις.
35′
Διπλή μεγάλη φάση για την Ανόρθωση. Ο Ρισβάνης έπιασε τη κεφαλιά, ο Βοζίνια απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και ο Ελλαδίτης με πλασέ στην επαναφορά, δεν βρήκε στόχο.
42′ Νέα μεγάλη στιγμή για την Ανόρθωση. Σέντρα του Κορέια από τα αριστερά, έπιασε την κεφαλιά ο Πόποβιτς όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βοζίνια.
44′ Κίτρινη κάρτα στον Ριστέφσκι.
45+2′ Aπευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα πάνω από την εστία του Βοζίνια.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. 2-1 ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΑΕΛ
Έναρξη στο β’ ημίχρονο.
48′
Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Ουάρντα, έκανε το πλασέ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βοζίνια.
49′ Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη.
57′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Ντέλετιτς αντί του Πόποβιτς.
58′ Κίτρινη στον Χουσμπάουερ.
59′ Σέντρα στην περιοχή της Ανόρθωσης, κεφαλιά του Μαΐντεβατς από το ύψος της περιοχής, θα μπλοκάρει ο Λόρια.
62′ Κίτρινη στον Ζντραβκόφσκι.
63′ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Αντί του Μαΐντεβατς, ο Τσάβες.
65′ Κίτρινη στον Μεντόγεβιτς για διαμαρτυρίες.
66′ Καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Μετά από κόρνερ του Καλτσά, ο Ρισβάνης αιφνιδιάστηκε, έκανε όμως την προβολή και ο Βοζίνια μάζεψε στην αριστερή του γωνία.
67′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Αμπαρτζουμιάν και Ρουσιάς αντί των Καλτσά και Λάζαρου.
73′ Κίτρινη κάρτα στον Βοζίνια.
74′ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Πελέ αντί του Μάζουρεκ.
75′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Χριστοφή και ο Αβραάμ, αντί των Αντωνιάδη και Κορέια.
77′ Ο Χριστοφή μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή του Βοζίνια, δεν κατάφερε όμως να βρει τον Ουάρντα που ήταν μόνος του στην περιοχή του Βοζίνια.
79′ Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σέντρα του Χριστοφή από τα δεξιά, έπιασε την κεφαλιά ο Ντέλετιτς, ασταθής επέμβαση του Βοζίνια, ο Ρουσιάς από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.
82′
Aλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ριέρα αντί του Τσέποβιτς.
90′ Σουτ του Αρτυματά από δύσκολη θέση, η μπάλα δίπλα από την δεξιά κάθετη δοκό του Βοζίνια.
Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
90+3′
Σέντρα στην περιοχή της ΑΕΛ, έπιασε την κεφαλιά ο Αραγιούρι, η μπάλα κατέληξε πάνω στον Βοζίνια.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩNA