Η ΑΕΚ έδειξε στις πρώτες έξι αγωνιστικές και κυρίως μετά την πρεμιέρα ότι είναι μια ομάδα που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Στο σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» καλείται να επιβεβαιώσει πως όντως είναι μια ομάδα φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα!
Η ομάδα της Λάρνακας έχει αρκετούς λόγους να θέλει τη νίκη, ωστόσο οι βασικοί είναι δύο: να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας και να αυξήσει τη διαφορά από την «κυρία» στο +11.
Πολύ μεγάλο το δέλεαρ για την ομάδα του Νταβίντ Καταλά, που καλείται να πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα και την τρίτη στα φετινά ντέρμπι, μετά τις επιτυχίες κόντρα σε Ομόνοια και Απόλλωνα.
Ο Ισπανός προπονητής αναμένεται ότι θα προβεί σε κάποιες (λίγες) αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ.
Ο Τούμπας θα βρίσκεται στο τέρμα. Οι Μιλίτσεβιτς και Τόμοβιτς θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, πιθανότατα με μπακ τους Ροσάλες και Γκαρσία, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, αν και διεκδικεί θέση και ο Τάντι. Το ποιοι θα αποτελέσουν τους ακραίους μπακ, θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα προσεγγίσει το ματς ο Καταλά…
Στη μεσαία γραμμή είναι αμετακίνητοι οι Μάμας και Λουΐς Γκουστάβο, ενώ στα άκρα, Γκιούρτσο και Εσπινόσα έχουν το προβάδισμα, με τον Ακοράν να έχει τις δικές του πιθανότητες. Στην επίθεση θα πάρουν θέση Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ.
Η ΑΕΚ θα έχει την συμπαράσταση 800 οπαδών της, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια από το Σάββατο.

Ανδρέας Βεντούρης