Ο Μικέλ Οϊαρθάμπαλ ήταν εξοργισμένος στο φινάλε του τελικού του Nations League εξαιτίας της απόφασης του διαιτητή και του VAR να μετρήσουν το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ που χάρισε τη νίκη στην Γαλλία και το έδειξε με τις δηλώσεις του.

Η Ισπανία ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα στον τελικό του Nations League και μάλιστα το έκανε σχετικά αργά στον αγώνα, όμως το γκολ του Μικέλ Οϊαρθάμπαλ στο 64′ δεν στάθηκε αρκετό ούτε καν να της επιτρέψει να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στην παράταση απέναντι στην Γαλλία.

Και αυτό γιατί ο Καρίμ Μπενζεμά πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο 66′ για να κάνει το 1-1 ενώ στο 80′ έγινε η ανατροπή από τον Κιλιάν Εμπαπέ, σε μία φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς φούρια ρόχα.

Αιτία το ότι την ώρα που έγινε η κάθετη πάσα από τον Ερναντέζ στη φάση του 2-1, ο Εμπαπέ ήταν εκτεθειμένος. Όμως το γκολ μέτρησε -προς έκπληξη των περισσοτέρων που παρακολουθούσαν το ματς- και ο λόγος ήταν ο Έρικ Γκαρθία.

Ο αμυντικός της φούρια ρόχα έκανε ηθελημένη επαφή με την μπάλα πριν εκείνη φτάσει στον Εμπαπέ και έτσι ,παρά την αντικανονική θέση του Γάλλου στράικερ, δεν θεωρήθηκε πως ήτας οφσάιντ εξαιτίας της κίνησης του Έρικ Γκαρθία να κόψει τη μπάλα.

Κάτι που δεν ήταν ωστόσο εύκολο να αποδεχτούν οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε, με τον σκόρερ του μοναδικού τέρματος της Ισπανίας στον τελικό να μην κρύβει την απογοήτευσή του με την εφαρμογή του συγκεκριμένου -άδικου για εκείνον- κανονισμού.

“Όλοι εμείς που παίζουμε ποδόσφαιρο, ξέρουμε πως είναι οφσάιντ. Όποιος έφτιαξε αυτός τον κανονισμό δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο και δεν ξέρει το άθλημα.

Ο Έρικ δεν θέλει να παίξει τη μπάλα, θέλει να καθαρίσει τη φάση. Ο διαιτητής είπε ότι ήθελε να παίξει τη μπάλα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.