Ετοιμάζει βαλίτσες για Κατάρ η Γερμανία! Η ομάδα του Χάνζι Φλικ είδε τη Ρουμανία να παγώνει το «Φολκσπαρκστάντιον», αλλά δεν μάσησε, έκανε την ανατροπή και πλέον ψάχνει μία νίκη στα τρία τελευταία ματς για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της ως πρώτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.
Ο Χάτζι με τρομερή γκολάρα στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Ρουμανία, παγώνοντας τους Βαυαρούς. Μάλιστα, οι Ρουμάνοι κατάφεραν να αντέξουν μέχρι την ανάπαυλα και πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά το… απώλεσαν λίγο μετά την επανέναρξη όταν ο Γκνάμπρι στο 52’ ισοφάρισε σε 1-1. Η πίεση της Γερμανίας ήταν ασφυκτική, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει το γκολ και το κατάφερε στο φινάλε με τον συνήθη ύποπτο Μίλερ στο 81ο λεπτό για την ανατροπή, χαρίζοντας το τρίποντο στα «πάντσερ».
Την ίδια ώρα, η Βόρεια Μακεδονία πέρασε με το εμφατικό 4-0 από την έδρα του Λιχτενστάιν για να φτάσει τους 12 βαθμούς και να ανέβει στη δεύτερη θέση, παρέα με την Αρμενία που έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Ισλανδίας. Ωστόσο, στο -2 βρίσκεται η Ρουμανία που παραμένει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης.
Η Βόρεια Μακεδονία άνοιξε το σκορ με τον Βελκόφσκι στο 39’, με το πέναλτι του Αλιόσκι ο 66’ να «κλειδώνει» ουσιαστικά το τρίποντο για την ομάδα του. Οι Νικόλοφ (74’) και Τσουρλίνοφ (83’) ξεχείλωσαν το σκορ και μετέτρεψαν σε… πάρτι τη νίκη της ομάδας του Μιλέφσκι.
Τέλος, η Αρμενία προηγήθηκε στο 35ο λεπτό με τον Χοβανισιάν στο «Laugardalsvollur» δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι ο Χοακίν Καπαρός έχει φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν την απάντησή τους με τον Γιοχάνεσον στο 77’, παίρνοντας την ισοπαλία και φτάνοντας του 5 βαθμούς στον όμιλο.
Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
Γερμανία-Ρουμανία 2-1
(52’ Γκνάμπρι, 81’ Μίλερ – 9’ Χάτζι)
Ισλανδία-Αρμενία 1-1
(77’ Γιοχάνεσον – 35’ Χοβανισιάν)
Λιχτενστάιν-Βόρεια Μακεδονία 0-4
(39’ Βελκόφσκι, 66’ πέν. Αλιόσκι, 74’ Νικόλοφ, 83’ Τσουρλίνοφ)
Η επόμενη (8η) αγωνιστική
Δευτέρα 11/10

Ισλανδία-Λιχτενστάιν (21:45)
Βόρεια Μακεδονία-Γερμανία (21:45)
Ρουμανία-Αρμενία (21:45)
Η βαθμολογία