Η νίκη επί του Απόλλωνα ήταν σημαντική για την ΑΕΚ όχι απλά για βαθμολογικούς λόγους, αλλά πολύ περισσότερο για ψυχολογικούς. Ο ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου είναι στα ύψη, ωστόσο αυτό πολλές φορές είναι κι επικίνδυνο.
Ο ενθουσιασμός είναι καλό όταν τον διαχειρίζεσαι σωστά. Αυτό ακριβώς δηλαδή που καλείται να πράξει η ομάδα της Λάρνακας. Ο Νταβίντ Καταλά, μετά το «διπλό» στο Τσίρειο, τόνιζε διαρκώς πως από ‘δω και μπρος είναι πιο σημαντικό το προσεχές διάστημα, καθώς η ΑΕΚ θα κληθεί να επιδείξει σταθερότητα.
Χρειάζεται σωστή διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης, προκειμένου να μην πάει στράφι η νίκη στη Λεμεσό. Είναι γνωστό κι όντως ισχύει, πως στο ποδόσφαιρο (κι όχι μόνο), δύσκολα μπορείς να χτίσεις, αλλά πανεύκολα το χαλάς, εάν δεν διαθέτεις την απαραίτητη σοβαρότητα και συγκέντρωση. Αυτό ακριβώς καλείται να δείξει η ΑΕΚ στο επόμενο διάστημα και δη στον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ.
Στο αγωνιστικό μέρος, οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα μετά από τριήμερη άδεια που πήραν από τον προπονητή τους, αρχίζοντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με την προσφυγική ομάδα.
Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση των Μιλίτσεβιτς και Γκαρσία, καθώς επίσης και του Τιάγκο. Απ’ τις προπονήσεις απουσιάζουν οι τρεις διεθνείς, Μάμας, Ναούμ και Ροσάλες.

Ανδρέας Βεντούρης