Ο Ρομπ Γκριν αξίζει τον σεβασμό όλων και με την κίνησή του να δείξει το σπασμένο δάχτυλο επιβεβαίωσε τη δύσκολη ζωή των γκολκίπερ.

Ο Ρομπ Γκριν δεν ντρέπεται να δείξει στον Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ τα… σημάδια του από τα τρομερά σουτ των αντίπαλων επιθετικών στα γήπεδα της Αγγλίας. Το χέρι του πληγωμένο και το τραυματισμένο δάχτυλο θα θυμίζει για πάντα πως η ζωή των γκολκίπερ στο Νησί είναι αρκετά δύσκολη.

Ο πρώην διεθνής Άγγλος τερματοφύλακας είχε 267 εμφανίσεις στην Premier σε δύο δεκαετίες με θητεία σε Γουέστ Χαμ, Λιντς, ΚΠΡ και τελικώς στην Τσέλσι. Μάλιστα, με την τελευταία κατέκτησε κι ένα Εuropa League, έστω κι αν δεν έπαιξε ούτε λεπτό.

Ο Γκριν αποκάλυψε τη ζημιά και τα σημάδια με ένα tweet όπου είχε φωτογραφία με το δάχτυλό του πολύ απλά να δείχνει σε πολύ διαφορετική κατεύθυνση από εκεί που θα έπρεπε να είναι. «Κάνω και εγώ το… κομμάτι μου για να τρομάξω τους ανθρώπους», σχολίασε χαμογελώντας.

Ο Χάσελμπαϊνκ ξεκαθάρισε πως «δεν το έχω κάνει εγώ αυτό». Ο Μπόμπι Ζαμόρα του έκανε πλάκα τονίζοντας πως «δείχνεις εμένα; Σταμάτα να δείχνεις εμένα».

Τα δάχτυλο του Γκριν δεν έχει απλά στραβώσει, αλλά έχει φύγει από τη θέση του για τα καλά. Ο ίδιος εξήγησε πως μέσα στα χρόνια «το δάχτυλό μου αποφάσισε σταδιακά να… πεθάνει και εκεί κατέληξε. Αυτό έγινε από ένα χτύπημα με φάουλ του Τζίμι 15 χρόνια πριν. Ένα από από τα βασικά πράγματα της Premier League είναι το πόσο δυνατά χτυπούν τη μπάλα». Ο Χάσελμπαϊνκ το πήρε ως μία… αφιέρωση προς εκείνον.

Ο Γκριν δεν χρειαζόταν και τα δέκα δάχτυλά του για να είναι λειτουργικός στο τέλος της καριέρας του και αποδέχθηκε τον ρόλο του στην Τσέλσι, όμως υπήρξε ένα αξιόπιστος γκολκίπερ σε Νόριτς, Γουέστ Χαμ και ΚΠΡ έχοντας αρχίσει την καριέρα του το 1999. Η καριέρα του επηρεάστηκε από το λάθος του στο Μουντιάλ του 2010 στο γκολ του Ντέμπσεϊ. Το 2019 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση έχοντας την ευρωπαϊκή κούπα με τους Μπλε!