Η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήρθε κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα για το θεσμό του κυπέλλου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να κάνουν ποδαρικό στις επιτυχίες και στο θεσμό του πρωταθλήματος. Εκεί που μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και είναι μόνοι στον πάτο της βαθμολογίας.

Το βράδυ (20:00) της Δευτέρας στο ΓΣΠ, το ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την ΠΑΕΕΚ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς κόντρα σε μια ομάδα που έδειξε πως θα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια.

Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Σωφρόνης Αυγουστή ετοιμάζει το πλάνο με ερωτηματικό το αν θα διατηρήσει τη διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με δεδομένη την θετική παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Οι Σάβιτς, Καρώ και Πολυκάρπου είναι οι μοναδικοί αμυντικοί που είναι διαθέσιμοι, όμως δεν αποκλείεται να γίνει και η οπισθοχώρηση του Λουντέμο, με τους Νταουσβίλι και Σόουζα να είναι στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στα δύο άκρα, ο Σαμπάλα πρέπει να έχει σίγουρη τη θέση του στα αριστερά, ενώ στα δεξιά είναι οι επιλογές των Θεοδώρου και Τσεπάκ, με τον τελευταίο να προβληματίζει με τις εμφανίσεις του. Από κει και πέρα για τον επιτελικό μέσο, ο Οκριασβίλι επιστρέφει και είναι μια πολύ επιλογή. Αν επιλεγεί ο Γεωργιανός, θα μείνει στον πάγκο ο Ντανίλο, ο οποίος επίσης ακόμη… ψάχνεται. Για την επίθεση υπάρχουν αρκετές επιλογές. Οι Μαγκλίτσα και Νατέλ έχουν προβάδισμα, έναντι των Κβιλιτάια (κάνει αγώνα δρόμο να προλάβει) και Ντογκαλά, ο οποίος ήταν ανεβασμένος κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και έδειξε ότι σε βάθος χρόνου θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Ανδρέας Ανδρέου