Ο Έουλερ Σίλβα ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά πέρσι από τραυματισμούς και δεν μπόρεσαν να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα του. Με μόλις 16 συμμετοχές σε όλη την χρονιά και τρία 90λέπτα μόνο, η μοίρα του το περασμένο καλοκαίρι έμοιαζε προγεγραμμένη. Το όνομα του γα να αποχωρήσει από την ομάδα της ΑΕΛ έπαιζε από το περασμένο Ιανουάριο και πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι το καλοκαίρι δεν θα επιβίωνε στην ομάδα. Όχι γιατί δεν ήταν καλός ποδοσφαιριστής, άλλωστε η ποιότητα του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, αλλά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει σχεδόν καθόλου.

Η τεχνική ηγεσία της ομάδας έκανε την ανατροπή και κόντρα στις προβλέψεις, πήρε την απόφαση να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Και μάλιστα έχοντας κατά νου να του αλλάξει και θέση, από αριστερό μπακ να γίνει αριστερό εξτρέμ. Ήταν μια απόφαση που εμπεριείχε ρίσκο αλλά στην ομάδα ήταν αποφασισμένοι να την πάρουν.

Πλέον μετά τα πρώτα έξι επίσημα παιχνίδια της ομάδας ο Έουλερ έχει αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια έχοντας ξεκινήσει τα πέντε ως βασικός και σαν αριστερό εξτρέμ. Ο απολογισμός του ένα γκολ, 2 ασσίστ και συμμετοχή σε ακόμη ένα γκολ της ομάδας του. Τουτέστιν είχε άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε 4 από τα 8 γκολ που έχει σκοράρει η ΑΕΛ. Οι αριθμοί σαφώς και είναι εντυπωσιακά καλύτεροι και η απόδοση του δεν έχει σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς είναι ολοφάνερο ότι έχει ανεβάσει στροφές ο Βραζιλιάνος.

Πλέον αποτελεί βασική επιλογή της ομάδας και στην ΑΕΛ μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι που πήραν την απόφαση αυτή για τον Έουλερ.

Αριστείδου Μιχαήλ