Η απόκτηση τερματοφύλακα αποτέλεσε μία κίνηση-έκπληξη από τον Τσάβι Ρόκα, πιθανόν ωστόσο να μην είναι η μοναδική. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση και αριστερού μπακ!
Υπάρχει βεβαίως εξήγηση για την πρόθεσή του να γίνει κίνηση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Νικόλας Εγγλέζου δεν είναι έτοιμος και κατ’ ακρίβεια, ακόμη αισθάνεται ενοχλήσεις.
Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς, δεν τα κατάφερε αφού εξακολουθεί να πονάει στο γόνατο και η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση θα καθυστερήσει περισσότερο. Συνεπώς, μένει μονάχα με τον Άνχελ Γκαρσία, ο οποίος δεν εμπνέει και απόλυτη εμπιστοσύνη όσον αφορά τους τραυματισμούς. Στο τελευταίο φιλικό στην Αυστρία με την Αλ-Τάι, είχε αγωνιστεί ως αριστερό μπακ ο Κάσας, ενώ χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτή τη θέση και ο Χένρι Ανδρέου.
Ως εκ τούτου, ο Ρόκα αποφάσισε να βγει στο ψάξιμο (και) για αριστερό μπακ. Σημειώνουμε μία σημαντική λεπτομέρεια: δεν πρόκειται να δώσει θέση ξένου στον κατάλογο «Α» για την συγκεκριμένη θέση.
Στόχος του είναι να βρει έναν ποδοσφαιριστή για τον κατάλογο «Β», αφού οι δύο εναπομείναντες θέσεις στον «Α» προορίζονται για την επιθετική γραμμή. Η μοναδική περίπτωση να διαφοροποιηθεί το πλάνο του, είναι εφόσον βρει ποδοσφαιριστή που να μπορεί να καλύψει όλη τη γραμμή.
Κάτι που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με το σενάριο να προχωρήσει σε μεταγραφή νεαρού αριστερού μπακ. Επί του παρόντος, τουλάχιστον.

Ανδρέας Βεντούρης