Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, προπονητής του ΑΠΟΕΛ, παρέθεσε διάσκεψη τύπου για τον επαναληπτικό του β’ προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ, κόντρα στη Βοϊβοντίνα (3/8-21:00). Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε για το ματς, μίλησε για το θέμα του Γιάννη Σατσιά ενώ στάθηκε και στο τι γίνεται με την απόκτηση του αριστερού μπακ.
Οι τοποθετήσεις του:
Αρχικά: «Το ματς δεν κρίθηκε ακόμα έστω και αν νικήσαμε. Όλα είναι ανοικτά και όλα μπορούν να συμβούν. Θα εκκινήσουμε από την αρχή. Για εμάς είναι 0-0 το αποτέλεσμα. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε».
Για τη φιλοσοφία του: «Αν μας αφήσει ο αντίπαλος, τότε θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα είναι καλό για εμάς. Θέλουμε να παίξουμε όπως και το πρώτο ματς. Θα πρέπει να κάνουμε εύκολο το έργο μας. Θα πρέπει να σκοράρουμε και φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Παίζουμε για να νικήσουμε».
Τι πρέπει να κάνει και τι να προσέξει το ΑΠΟΕΛ για να προκριθεί: «Πρέπει να έχουμε την ίδια απόδοση με το πρώτο ματς αλλά να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που θα βρούμε. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στις στατικές φάσεις, τις μελετήσαμε, αλλά και στις αντεπιθέσεις της Βοϊβοντίνα. Πρέπει να ελέγξουμε τέτοιες καταστάσεις. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί θα προσπαθήσουν να σκοράρουν γρήγορα στα πρώτα 25 λεπτά».
Αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στην 11άδα: «Αύριο θα δείτε».
Αν έχει πλεονέκτημα η Βοϊβοντίνα λόγω έδρας και το γεγονός ότι η φιλοσοφία του δεν είναι το να σκέφτεται την ισοπαλία: «Αν παίζεις για την ισοπαλία χάνεις. Έτσι γίνεται στο 90% των περιπτώσεων. Ποτέ δεν ήταν η ισοπαλία στη φιλοσοφία μου. Θέλω πάντα να νικάω. Αναμένω από τον αντίπαλο να είναι πιο δυνατοί. Δεν μπορώ να συγκρίνω το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα γιατί θα έχουν πολλές αλλαγές. Θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι με καρδιά και πάθος για να πάρουμε την πρόκριση».
Αν θα γίνονται καλύτεροι με τον καιρό: «Όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες. Σε τρεις μήνες θα είμαστε καλύτεροι και σε έξι μήνες ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορούμε να κτίσουμε μια ομάδα σ’ ένα μήνα μόνο. Αύριο το μόνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα».
Για το θέμα με τον Σατσιά: «Ο Γιάννης είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αλλά υπάρχουν κανόνες μέσα στην ομάδα, με τον τρόπο που δουλεύω και πρέπει να το καταλάβουν. Όλοι κάνουμε λάθη. Και εγώ κάνω λάθη. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Γιάννης. Έχει ταλέντο, έχει ποιότητα, έχει πάθος και με βάση τη συμπεριφορά του θα δούμε πότε θα αποτελέσει ξανά επιλογή για την ομάδα μας».
Για την κατάσταση του ΑΠΟΕΛ «Είμαστε καλά. Νικάμε και αυτοί θα πρέπει να αλλάξουν κάτι. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα στο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση».
Για την απόκτηση αριστερού μπακ: «Δεν έχουμε απεριόριστο μπάτζετ και πρέπει να είμαστε σίγουροι στην επιλογή που θα κάνουμε. Θα πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία που ζητάμε. Έχουμε τον Τσεπάκ, τον Σούσιτς, ο Ντάλσιο μπορεί να παίξει εκεί. Ο Ζέφτε έχει ποιότητα αλλά χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο. Σίγουρα δεν θα βιαστούμε να κάνουμε μια επιλογή που θα έχει ρίσκο». 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: