Ήταν 4 Σεπτεμβρίου 2019 όταν η Ομόνοια ανακοίνωνε ένα Σλοβάκο διεθνή αμυντική με σπουδαίο βιογραφικό. Το όνομα του… Τόμας Χούμποτσαν με μεγάλη ιστορία στην Εθνική του ομάδα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα και τεράστια καριέρα σε Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντιναμό Μόσχας, Τραμπζονσπόρ και Μαρσέιγ.

Έβαλε υπογραφή για ένα χρόνο, δεν έπαιξε πολύ την πρώτη του σεζόν (11 συμμετοχές, 6 βασικός, 5 αλλαγή) όταν η ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση μετά την διακοπή και πήρε εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τους κέρδισε όλους και φαινόταν ότι κάποια στιγμή θα γινόταν βασικός.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ομόνοια του επέκτεινε το συμβόλαιο μέχρι το 2021 και έμελλε εκείνη η σεζόν (2020-2021) να ήταν μια από τις κορυφαίες στην καριέρα του.
Έπαιξε συνολικά σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος (21 βασικός και 3 αλλαγή) και ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές στην επιστροφή της Ομόνοιας στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
Φέτος πρόσθεσε άλλες 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σε μια άσχημη σεζόν αλλά πανηγύρισε στο τέλος το Κύπελλο.

Τι σημαίνει η κατάκτηση του Κυπέλλου για τον Χούμποτσαν;
Σημαίνει ότι τα πήρε όλα κι’ έφυγε. Πήρε πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ, Κύπελλο, έγραψε ιστορία οδηγώντας την Ομόνοια για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League), ενώ την αμέσως επόμενη έπαιξε με την πράσινη φανέλα στους ομίλους του Conference League.
Συγκεκριμένα μέτρησε στην Ευρώπη σε Champions League, Europa League και Conference League 16 συμμετοχές με την Ομόνοια, ενώ έπαιξε σε άλλα 9 παιχνίδια είτε Κυπέλλου είτε Σούπερ Καπ.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο (αρά το γεγονός ότι έπαιξε μόνο για τρεις σεζόν) κλείνει για την Ομόνοια.

Χρίστος Χρίστου