Κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της ίδιας μέρας εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας με τη μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό να αναμένεται να φθάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, η νέα κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από τις 1:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα παράλια δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου, στα νότια και ανατολικά παράλια στου 39 βαθμούς Κελσίου και στα ψηλότερα ορεινά γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει τη περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά στα προσήνεμα θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 36 στα βόρεια παράλια, στους 34 στα δυτικά παράλια και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες τη Δευτέρα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι τη Δευτέρα και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Τρίτη, τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.