«Πάντα έλεγα ότι εγγυώμαι στους παίκτες την ελευθερία της έκφρασης», εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πάντερμπορν, στη βάση των «Μπλε» στο Euro 2024 στη Γερμανία.

«Αλλά οι αρχές της FFF σημαίνουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε συζητήσεις πολιτικού και θρησκευτικού χαρακτήρα και να διασφαλίζουμεε μια αρχή ουδετερότητας», πρόσθεσε.

Οι εξηγήσεις από τον πρόεδρο της FFF έρχονται μετά τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των Μάρκους Τιράμ και Κιλιάν Μπαπέ. Ο πρώτος κάλεσε το Σάββατο «να παλέψουμε για να μην περάσει το RN» ενώ ο αρχηγός των «μπλε» τοποθετήθηκε την Κυριακή «κόντρα στα άκρα και τις ιδέες που διχάζουν».

«Δεν εναπόκειται σε εμένα να περιορίσω την επιθυμία τους να εκφραστούν σε έναν ορισμένο αριθμό θεμάτων που αφορούν τη γενιά τους», είπε ο Φιλίπ Ντιαλό.

«Κάποιοι παίκτες έχουν προχωρήσει περισσότερο στις θέσεις τους, το σέβομαι πολύ, είμαι  απλά πρόεδρος μιας Ομοσπονδίας, δεν είμαι αρχηγός κόμματος και δεν έχω οδηγίες ψήφου να δώσω στους Γάλλους. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να έχει την ίδια ελευθερία λόγου με τους παίκτες του. Η εθνική Γαλλίας ανήκει σε όλους τους Γάλλους, δεν θέλω να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης», συνέχισε.

Ερωτηθείς για μια πιθανή νίκη για την Εθνική Συσπείρωση κατά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρόεδρος του FFF είπε:

«Οι Γάλλοι θα επιλέξουν, θα σεβαστούμε την ψήφο των Γάλλων»,