Το πλάνο του για τη νέα Ανόρθωση παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Γιάννης Οκκάς ο οποίος ουσιαστικά παρουσιάστηκε από την διοικούσα επιτροπή την οποία εκπροσώπησε ο Μάριος Παπαγιώργης.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)
«Αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου ότι είναι ο πλέον καταλληλότερος προπονητής για την ομάδα μας. Ανέλαβε την ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε και σε μια δύσκολη περίοδο διαχειρίστηκε τους ποδοσφαιριστές και είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να πετύχει πολλά στη νέα σεζόν».

Για την κατάσταση στην Ανόρθωση και τον Πριέτο: «Είναι ενήμερος ο Γιάννος για την κατάσταση. Αναλάβαμε εδώ και δύο εβδομάδες σε δύσκολες καταστάσεις. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο. Ο κ. Πριέτο διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2027 και συνεχίζει κανονικά στα καθήκοντα του. Θα γίνει μια συνάντηση με τον κ. Πριέτο και τον κ. Οκκά για να δούμε πως θα προχωρήσει η συνεργασία τους».

ΓΙΑΝΝΟΣ ΟΚΚΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)
«Γνωρίζετε λίγο πολύ τα τελευταία γεγονότα στην Ανόρθωση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσοι με γνωρίζουν από κοντά ξέρουν ότι έχω ανήσυχο πνεύμα, είμαι νικητής και άνθρωπος ο οποίος δουλεύω σκληρά 24 ώρες το 24ωρο. Με αυτό το ανήσυχο πνεύμα θα χτιστεί και η δική μας Ανόρθωση όπως αξίζει στην ιστορία του σωματείου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι προπονητής σε μια ομάδα που μου έδωσε περισσότερα από όσα έδωσα εγώ γι’ αυτήν και τώρα μου δίνει την ευκαιρία από τον πόστο του προπονητή. Στόχος είναι να κάνω νέους και παλιούς παίκτες οικογένεια και να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έχω οικογένεια και δεν μιλά για την σύζυγο τα παιδιά και τους γονείς μου αλλά και για την οικογένεια της Ανόρθωσης με την οποία πορευθήκαμε μαζί τους τελευταίους δύσκολους μήνες. Όσο έχω μαζί μου την οικογένεια της Ανόρθωσης δεν φοβάμαι τίποτα. Μαζί μου θα είναι κάποια παιδιά που ξέρουν τις απαιτήσεις μου και μαζί θα χτίσουμε μια Ανόρθωση που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τη ιστορίας».

Για τον ρόλο του κ. Πριέτο: «Το χειρίζεται η διοίκηση και είναι η αρμόδια να σας απαντήσει για τον ρόλο του κ. Πριέτο».

Για το ρόστερ, τον Τζούλιου και τον Σταμούλη: «Υπάρχουν παιδιά που έχουν συμβόλαιο, η πλειοψηφία είναι Κύπριοι. Υπάρχει σκέψη για να προσεγγίσουμε και κάποιους των οποίων λήγει το συμβόλαιο. Για τον Τζούλιου, έχει πρόταση από το εξωτερικό, το εξετάζουμε με την διοίκηση τι θα είναι καλύτερο και γι’ αυτόν και για την ομάδα. Θέλουμε τα παιδιά μας να προχωράνε. Αν είναι καλύτερο και για τους δύο να γίνει μεταγραφή θα γίνει εφόσον και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένοι. Με τον Σταμούλη υπήρχε μια συμφωνία πριν αναλάβω και είαμστε πολύ κοντά να είναι στο ρόστερ μας. Τον γνωρίζουμε».

Ο Τσίκο έχει συμβόλαιο, θα μείνει;
«Στην Ανόρθωση θα μείνουν όσοι θέλουν να μείνουν. Ο Τσίκο και ο κάθε Τσίκο πρέπει να θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Αν θέλει πραγματικά να μείνει τον θέλω κι εγώ. Αν δεν θέλουν θα το διαχειριστούμε ανάλογα».

Για το γεγονός ότι η διοίκηση μίλησε και με άλλους προπονητές: «Ήταν φυσιολογικό να μιλήσουν και με άλλους προπονητές. Η πρώτη συνάντηση ήταν μαζί μου. Έψαξαν και για άλλους με στόχο να βρουν τον ιδανικότερο λόγω της αγάπης τους για την Ανόρθωση. Έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο για να πάρω την απόφαση. Η διοίκηση έπρεπε να δει και άλλους συναδέλφους, όλοι θέλουμε το καλό της Ανόρθωσης. Μιλώ και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος που βοήθησα την Ανόρθωση και με βοήθησε».

Για τον κόσμο: «Η αγάπη του κόσμου ήταν και είναι δεδομένη. Είπα ότι ο μέσα από την δουλειά μας κερδίζουμε τον κόσμο και με μέσα από τις πράξεις του έδειξε κατανόηση και τον δρόμο ότι η Ανόρθωση ήταν είναι και θα είναι εδώ. Στους στόχους τους προσωπικούς και της ομάδας είναι να κρατήσουμε αυτό τον κόσμο που μας κράτησε ζωντανούς. Να γίνουμε όλοι ένα, στην Ανόρθωση είμαστε οικογένεια».

Για τους συνεργάτες του: «Είναι παιδιά με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, σε αυτό που κάνουν είναι ακούραστοι, ξάγρυπνοι και γι’ αυτό θα είναι μαζί μου. Ο Κωνσταντίνος Κολτσίδας εξ’ Ελλάδος με τον οποίο συνεργάστηκα στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο Σταύρος Πάρπας με τον οποίο συνεργάστηκα στις Εθνικές και ο Αντώνης Γιωργαλλίδη».