Το μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή πλησιάζει. ΑΠΟΕΛ ή ΑΕΚ; Τα φώτα στρέφονται στον αγώνα του Σαββάτου στο ΓΣΠ κι επικοινωνώντας με τον Κύπριο προπονητή, Νίκο Ανδρονίκου, μας κατέθεσε την άποψή του για το ματς που περιμένει όλος ο φίλαθλος κόσμος…

-Αν δίνει προβάδισμα σε κάποια ομάδα: «Κακά τα ψέματα, το ΑΠΟΕΛ στην έδρα του με τον κόσμο του έχει τον πρώτο λόγο. Χωρίς όμως να έχουν μεγάλες διαφορές. Το ίδιο θα έλεγα αν ο αγώνας ήταν στη Λάρνακα για την ΑΕΚ. Το ΑΠΟΕΛ έχει την εμπειρία από τέτοιους αγώνες. Δίνω έστω και ένα μικρό προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ».

-Τι θα παίξει ρόλο: «Σε έναν τέτοιον αγώνα υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες. Μια στημένη φάση, μια αποβολή… Η ομάδα που θα κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου, θεωρώ ότι θα έχει περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει».

-Τι πρέπει να προσέξει η κάθε ομάδα: «Το ΑΠΟΕΛ πρέπει να προσέξει στο αμυντικό τρανζίσιον όπου έχει κάποια θέματα. Σε γρήγορες αντεπιθέσεις του αντιπάλου έχει κάποια κενά. Η ΑΕΚ είναι καλή στις στημένες φάσεις και πρέπει να προσέξει. Η ΑΕΚ πρέπει να περιορίσει τη δεξιά πλευρά του ΑΠΟΕΛ, είναι πολύ επικίνδυνη. Πρέπει να δώσει βάρος να την σταματήσει για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της».

-Αν παίζει ρόλο το ότι το ΑΠΟΕΛ βολεύεται με δύο αποτελέσματα και η ΑΕΚ μόνο με νίκη: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει σκοπιμότητα. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη».

-Αν θα κριθεί στην άμυνα ή την επίθεση: «Στο ποδόσφαιρο δεν μιλάμε για επίθεση ή άμυνα, αλλά για ισορροπία. Η πιο ισορροπημένη ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο. Δεν σημαίνει ότι αν έχεις περισσότερη κατοχή θα κερδίσεις, αλλά πρέπει να έχεις ισορροπία. Δεν πιστεύω ότι θα είναι ένας αγώνας που θα θέλξει με την ποιότητά του. Θα είναι δυνατός αγώνας, με διακοπές λόγω της νευρικότητας που θα υπάρχει με αρκετές μονομαχίες. Αυτός που θα κερδίσει τις περισσότερες θα έχει το πάνω χέρι».

Ανδρέας Βεντούρης