Ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» οι Βεστφαλοί, πέτυχαν το γκολ στο 36’ με τον Νίκλας Φίλκρουγκ, στη συνέχεια οι Παριζιάνοι είχαν κλασικές ευκαιρίες και διπλό δοκάρι, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Έτσι, απόψε στο «Παρκ ντε Πρενς», οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς καλούνται να «προστατέψουν» το πολύ μικρό προβάδισμα που έχουν και αυτοί του Λουίς Ενρίκε να παίξουν πολύ καλύτερα, να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί αν θέλουν να είναι παρόντες την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ».

Αυτή είναι η όγδοη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Από δύο νίκες έχει η καθεμία, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

«Η μόνη φράση που ξέρω στα γαλλικά είναι: ‘Θα κερδίσουμε’. Κι επειδή μου αρέσει πολύ σαν πρόταση, είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί ψυχολογικά για όλα τα ενδεχόμενα στην εξέλιξη του αγώνα ώστε να είμαστε έτοιμοι και αν κάτι δεν πάει καλά. Ο αρχικός στόχος δεν είναι να κερδίσουμε με δύο γκολ αλλά να κερδίσουμε. Αν βάλουμε το ένα γκολ μετά θα κοιτάξουμε για παρακάτω.

Και αν αποκλειστούμε δεν θα είναι η καταστροφή. Θα δώσουμε συγχαρητήρια και θα επιστρέψουμε του χρόνου πιο δυνατοί για να φτάσουμε στον τελικό» ήταν τα λόγια του Ενρίκε, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Υπάρχει πίεση γιατί παίζεται μια θέση στον τελικό αλλά η ομάδα είναι εξαιρετικά ήρεμη. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και είμαστε σίγουροι πως θα γυρίσουμε το σκορ και θα περάσουμε» σχολίασε ο Κιλιάν Μπαπέ.

Ο βασικός προβληματισμός του προπονητή της Παρί έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη του Λούκας Ερναντές, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο πρώτο παιχνίδι και θα απουσιάσει για τους επόμενους μήνες.

«Η Παρί είναι ένα πρότζεκτ που χτίστηκε εδώ και χρόνια για να κερδίζει τίτλους. Μεγάλος στόχος της εξ αρχής ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή είναι η αποστολή της. Εμείς πρέπει να παίξουμε γενναία και να είμαστε ανθεκτικοί όπως στον πρώτο αγώνα, με τον απαραίτητο σεβασμό, αλλά και τη χαρά ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε κάτι σπουδαίο. Εχουμε κερδίσει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση φέτος από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν χρειαστεί θα τρέξουμε και 20 χιλιόμετρα παραπάνω. Είμαστε έτοιμοι για όλα» είπε ο Τέρζιτς, που είδε την ομάδα του να επιβάλεται εύκολα με 5-1 της Άουγκσμπουγκ στο παιχνίδι πρωταθλήματος που προηγήθηκε. Με αυτό το αποτέλεσμα, μάλιστα, εξασφάλισε την παρουσία της και του χρόνου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Το πιο πιθανό είναι ότι θα πιέσουν περισσότερο και νωρίτερα, ότι θα έχουν περισσότερη κατοχή μπάλας, ότι θα χρειαστεί να υποφέρουμε περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής. Πρέπει να τα αντέξουμε» σχολίασε ο Νίκο Σλότερμπεκ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

Στο 3-2 είναι οι προκρίσεις κόντρα σε γαλλικές ομάδες. Όταν έχει νικήσει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, σε 20 περιπτώσεις μετρά 17 προκρίσεις. Τη σεζόν 2019-20, ωστόσο, αποκλείστηκε από την Παρί.

Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ έχει μαζί του στην αποστολή στο Παρίσι τον Σεμπαστιάν Αλέ για να τον χρησιμοποιήσει ανάλογα με την εξέλιξη της ρεβάνς. Η ενδεκάδα των Βεστφαλών αναμένεται να είναι ίδια με αυτή που παρατάχθηκε πριν από έξι βράδια επί γερμανικού εδάφους.

Πιθανές ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντ. Περέιρα, Μπεράλντο – Ρουίς, Ζαΐρ Εμερί, Βιτίνια – Μπαρκολά, Ντεμπελέ, Μπαπέ.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Ζάμπιτσερ, Τσαν – Σάντσο, Μπραντ, Αντεγιέμι – Φίλκρουγκ.