Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΠΑΣΠ που αφορούσε την βράβευση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην κάθε αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Cyta. Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Η ανακοινωση του ΠΑΣΠ:

Έλαμψαν οι κορυφαίοι της κάθε αγωνιστικής του πρωταθλήματος απόψε το βράδυ, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της Unicars στη Λευκωσία. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών και η Unicars, επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen στην Κύπρο, βράβευσαν τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές των αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας. Ως γνωστόν, από φέτος η ανάδειξη των κορυφαίων πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης (INSA Greece).

Τις απονομές των βραβείων στους ποδοσφαιριστές έκαναν εκ μέρους της Unicars οι Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Marketing Manager, Πόλυς Πολυδώρου, Chief Operator Officer και Σάββας Παύλου, Dealer Network Sales Manager. Απονομές έκαναν επίσης ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο πρόεδρος του Charity Idols, Σταύρος Κούρρης.

Άρης και Πάφος FC είναι οι ομάδες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση στις 26 αγωνιστικές αφού έχουν από τέσσερις ποδοσφαιριστές στις τάξεις τους που κέρδισαν το MVP by Unicars & Volkswagen. Από πλευράς Άρη, πρώτευσαν οι Shavy Babicka, Yannick Gomis, Zakaria Sawo και Aleksandr Kokorin, ενώ από τoυς κυανόλευκους της Πάφου οι Bruno, Muamer Tankovic, ενώ ο Jairo Da Silva… ανέβηκε δύο φορές στο «βάθρο», όντας ο μόνος παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ανάμεσα στους πρώτους υποψήφιους σε δύο ακόμη περιπτώσεις.

Από το ρόστερ της Ομόνοιας και της Νέας Σαλαμίνας υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι και συγκεκριμένα από τους πράσινους οι Ανδρόνικος Κακουλλής, Willy Semedo και Mariusz Stepinski και από τους ερυθρόλευκους οι Νίκος Μελίσσας, Fiorin Durmishaj και Ανδρέας Φράγκος. Ακολουθούν πέντε ομάδες που έχουν στο ρόστερ τους από δύο ποδοσφαιριστές που κέρδισαν το συγκεκριμένο βραβείο. Αυτοί είναι οι Pedro Marques, Mathieu Valbuena (Απόλλων), Τάσος Δώνη, Marquinhos (ΑΠΟΕΛ), Fran Sol, Gus Ledes (ΑΕΚ), Ανδρέας Κατσαντώνης, Aboubacar Doumbia (Καρμιώτισσα), Μάριος Ηλία και Enzo Cabrera (Εθνικός). Στη λίστα υπάρχουν ακόμη δύο ποδοσφαιριστές, από την ΑΕΛ ο Ανδρέας Μακρής και από την ΑΕΖ ο Bojan Milosavljevic.

Σε δέκα διαφορετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ συμπεριλήφθηκε στους κορυφαίους τρεις, ακολουθεί ο Άρης με εννέα, ενώ η Ομόνοια και η Πάφος FC έχουν από οχτώ συμμετοχές στη συγκεκριμένη λίστα. Όπως προαναφέραμε, ο Jairo ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές τέσσερις φορές, ενώ από εκεί και πέρα οι Kokorin, Sol, Marquinhos, Semedo από τρεις φορές.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως παρατηρούμε πιο πάνω, κατά τη φετινή χρονιά κέρδισαν δύο τερματοφύλακες το βραβείο, οι Μελίσσας και Milosavljevic. Επίσης, από στατιστικής πλευράς παρουσιάζει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Bojan Milosavljevic, εκτός της αγωνιστικής που κέρδισε το βραβείο, ήταν για ακόμη τέσσερις αγωνιστικές ο κορυφαίος τερματοφύλακας, ενώ ακολουθεί ο Damjan Siskovski που πρώτευσε σε τρεις αγωνιστικές.

Ιδιαίτερη στιγμή στη βραδιά ήταν η απονομή τιμής ένεκεν στην ποδοσφαιρίστρια της ΑΕΖ Χρυσομηλιά, Χαρά Διονυσίου, η οποία πρόσφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες στη συμπαίκτρια της Ευαγγελία Παπαχριστοδούλου και την αντίπαλη Μαρία Σάββα, όταν τραυματίστηκαν σοβαρά στον αγώνα ΑΕΖ Χρυσομηλιά – Άρης Λεμεσού. Την απονομή έκαναν εκ μέρους του Συνδέσμου οι ίδιες οι ποδοσφαιρίστριες που έλαβαν από τη Χαρά τις πρώτες βοήθειες.

Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται αναλυτικά οι MVP και οι υπόλοιποι δύο κορυφαίοι της κάθε αγωνιστικής ενώ υπάρχει ξεχωριστή στήλη με τους καλύτερους τερματοφύλακες στις αγωνιστικές όπου δεν συμπεριλαμβανόταν κάποιος τερματοφύλακας στους κορυφαίους τρεις παίκτες:

Game Week MVP Nominee Nominee Best Goalkeeper
1 Ανδρόνικος Κακουλλής Marquinhos Sergio Castel Mateusz Taudul
2 Μάριος Ηλία Fran Sol Yair Castro Damjan Siskovski
3 Shavy Babicka Matija Spoljaric Jairo Da Silva Γιάννης Ανέστης
4 Fran Sol Yair Castro Diego Dorregaray Vana Alves
5 Bruno Felipe Willy Semedo Diego Dorregaray Martin Bogatinov
6 Muamer Tankovic Ανδρόνικος Κακουλλής Dieumerci Ndongala Bojan Milosavljevic
7 Pedro Marques Willy Semedo Yannick Gomis Fabiano
8 Νίκος Μελίσσας Fran Sol Eliel Peretz
9 Jairo Da Silva Μάριος Ηλία Damjan Siskovski
10 Yannick Gomis Λοΐζος Λοΐζου Calin Popescu Ivan Arboleda
11 Ανδρέας Κατσαντώνης Calin Popescu Majeed Waris Mateusz Taudul
12 Willy Semedo Αντώνης Κατσιαρής Jairo Da Silva Peter Leeuwenburgh
13 Τάσος Δώνης Aleksandr Kokorin Michael Krmencik Yigal Becker
14 Mathieu Valbuena Ανδρέας Κατσαντώνης Marquinhos Francis Uzoho
15 Ανδρέας Μακρής Luciano Narsingh Chico Banza Damjan Siskovski
16 Aboubacar Doumbia Σταύρος Γαβριήλ Sergio Castel Bojan Milosavljevic
17 Fiorin Durmishaj Λοΐζος Λοΐζου Giorgi Kvilitaia Bojan Milosavljevic
18 Ανδρέας Φράγκος Pedro Marques Aleksandr Kokorin Bojan Milosavljevic
19 Enzo Cabrera Aboubacar Doumbia Jordan Ikoko Miguel Oliveira
20 Marquinhos Mushaga Bakenga Vana Alves
21 Bojan Milosavljevic Leo Bengtsson Dieumerci Ndongala
22 Zakaria Sawo Dalcio Slobodan Medojevic Δημήτρης Δημητρίου
23 Jairo Da Silva Lucas Bijker Ανδρέας Μακρής Μιχάλης Αγριμάκης
24 Mariusz Stepinski Matias Melluso Michal Duris Γιάννης Ανέστης
25 Gus Ledes Enzo Cabrera Vid Belec
26 Aleksandr Kokorin Σταύρος Τσουκαλάς Martin Bogatinov

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: