Με πέντε τίτλους Premier League και δύο ατομικά βραβεία του «Παίκτη της Σεζόν», ο Νεμάνια Βίντιτς γνωρίζει καλύτερα από όλους τον τρόπο για να στεφθείς πρωταθλητής στην Αγγλία.

Ο άλλοτε δυναμικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τοποθετήθηκε για το «μυστικό» της επιτυχίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου «φωτογραφίζοντας» τον εξαιρετικό τρόπο άμυνας της Άρσεναλ.

«Οι νίκες που σου δίνουν τον τίτλο έρχονται από την άμυνα και γι’ αυτό η Άρσεναλ είναι φαβορί να τον κατακτήσει φέτος. Πήραν το βαθμό στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι και έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία του Ραγιά στα τρία τελευταία παιχνίδια. Φαίνεται ότι καταλαβαίνουν τι χρειάζεται για να γίνουν πρωταθλητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αισίως 42χρονος Σέρβος.

«Εάν δείτε τις τελευταίες δέκα σεζόν, το 80% των ομάδων που δέχονται τα λιγότερα γκολ κερδίζουν το τρόπαιο. Σαλιμπά και Γκάμπριελ μου θυμίζουν εμένα και τον Φέρντιναντ και θα είναι ωραία ιστορία για την Άρσεναλ να τερματίσει πρώτη ύστερα από 20 χρόνια», πρόσθεσε.

Εντυπωσιακό είναι ότι μέσα στο 2024 οι «κανονιέρηδες» έχουν δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ σε 11 αγώνες, ενώ σε 32 αγωνιστικές της Premier League έχουν την καλύτερη άμυνα με 24 γκολ παθητικό, έναντι 30 και 31 των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.