Η δήλωση του Ραν Μπεν Σιμόν ότι μετά το τελευταίο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ όλοι θα πάνε στην ΑΡΕΝΑ για να πανηγυρίσουν τον τίτλο, δείχνει ξεκάθαρα πόσο το πιστεύουν.
Και γιατί να μην το πιστεύουν άλλωστε, στα δικά τους πόδια είναι να γράψουν ιστορία και να στέψουν για πρώτη φορά την ομάδα στην ιστορία της πρωταθλήτρια.
Βέβαια και ο ίδιος ο κόουτς αλλά και όλοι στο οικοδόμημα της ΑΕΚ θα το νιώθουν μέσα τους και το ξέρουν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν η ομάδα πήγαινε κυνηγώντας δύο αποτελέσματα στο ΓΣΠ.
Το γκολ της Ανόρθωσης τους σόκαρε, (αυτή είναι η αλήθεια) όπως επίσης μεγάλη αλήθεια είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ αδράνησε σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα και το πλήρωσε.
Τέτοιες αδράνειες απαγορεύονται στο ΓΣΠ στο φινάλε του πρωταθλήματος γιατί μπορεί η ΑΕΚ…να γλίτωσε και λόγω ΑΠΟΕΛ να μην χάθηκε μαθηματικά ο τίτλος από σήμερα αλλά με τέτοια αγωνιστική αντίδραση όπως στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ανόρθωση, το πιθανότερο είναι να χαθεί στην τελευταία αγωνιστική.
ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΖ
Δεν έφτανε το σοκ από την ισοφάρισε η οποία μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα άλλαξε τα δεδομένα με τα οποία θα πάνε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ στον… τελικό του ΓΣΠ, βγήκαν και δύο τραυματισμοί βασικών ποδοσφαιριστών.
Ράφα Λόπες και Ιμάντ Φαράζ έγιναν αναγκαστική αλλαγή και στην ΑΕΚ… κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Οι δύο ποδοσφαιριστές θα περάσουν την Δευτέρα από εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις και τότε θα διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς τους.
Πάντως στις δηλώσεις του ο Μπεν Σιμόν είπε ότι όλοι θα είναι παρόντες στο ματς της χρονιάς, στο ματς της ιστορίας τους.

Χρίστος Χρίστου