Τη σεζόν 2010-11, η Ίντερ μπορεί να ήταν κάτοχος του Champions League, αλλά όπως αποδείχθηκε, αυτό ήταν το μόνο που τη συνέδεε με τις «χρυσές» μέρες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Ράφα Μπενίτεθ διαδέχθηκε τον πορτογάλο το καλοκαίρι του 2010, όμως δεν πρόλαβε να κάνει ούτε… Πρωτοχρονιά στο Μιλάνο. Στις 23 Δεκεμβρίου η Ίντερ τον έδιωξε, και πορεύτηκε για το υπόλοιπο της σεζόν με τον Λεονάρντο στον πάγκο της.

Μπορεί, λοιπόν, η σεζόν να έμοιαζε χαμένη, αλλά της δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του Champions League, να τη σώσει. Και αυτό γιατί αφού απέκλεισε με εκπληκτικό τρόπο στους «16» την Μπάγερν, βρέθηκε στα προημιτελικά, απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης, Σάλκε.

Οι «Βασιλικοί Μπλε», εκτός του.. εκκολαπτόμενου θρύλου Μάνουελ Νόιερ, είχαν στο δυναμικό τους και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που τότε ήταν ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Ο 19χρονος τότε Έλληνας, ξεκίνησε βασικός στον πρώτο προημιτελικό, ο οποίος όμως ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για αυτόν και την ομάδα του. Το κατάμεστο «Μεάτσα»… εξερράγη, όταν στο πρώτο λεπτό ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς έβαλε ένα από τα γκολ του αιώνα!

Ο Νόιερ βγήκε εκτός περιοχής για να διώξει με το κεφάλι την πάσα του Εστεμπάν Καμπιάσο, σε μια έξοδο σήμα-κατατεθέν του. Δεν περίμενε όμως, πως, όταν η μπάλα έφτανε στον Στάνκοβιτς στο κέντρο του γηπέδου, αυτός θα την έστελνε «τηλεκατευθυνόμενα» στα δίχτυα, χωρίς καν να την κοντρολάρει!

Ο Μάτιπ ισοφάρισε, ο Ντιέγκο Μιλίτο έβαλε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους., και μετά ξεκίνησε η… κατηφόρα. Στο 75΄, το σκορ ήταν 2-5 για τη Σάλκε, και τα όνειρα των «Νερατζούρι» είχαν γκρεμιστεί, με το αξέχαστο γκολ του Στάνκοβιτς να μένει ως η μοναδική τους παρηγοριά από εκείνο τον «εφιάλτη».