Όσο το ΑΠΟΕΛ ήταν πίσω στο σκορ με την ΑΕΚ, ήταν έντονη η συζήτηση και γινόταν θέμα, γιατί ο Σα Πίντο είχε στον πάγκο τον Κβιλιτάια και στο γήπεδο τον Τομανέ και γιατί επίσης, όταν έκανε αλλαγή το Βιγιαφάνες, προτίμησε το Μεχρί και όχι το Σαρφό.
Θυμίζουμε ότι μπήκε στη συνέχεια ο Κβιλιτάια και βοήθησε σημαντικά για να ανατραπεί το αποτέλεσμα ενώ ο Τομανέ ήταν αυτός που πέτυχε το 1-1.
Αιωρείται όμως το ερώτημα κατά πόσο υπάρχει θέμα του προπονητή με τους δύο ποδοσφαιριστές (Κβιλιτάια και Σαρφό) αλλά οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, θέλουν το Σα Πίντο να αποφασίζει σύμφωνα με το δικό του τρόπο σκέψης και εξακολουθεί να εμπιστεύεται και τους δύο και να έχει επίσης καλή σχέση και συνεργασία μαζί τους.
Είναι καθαρά θέμα τακτικής του Πορτογάλου, όσο και αν πολλοί εκπλήσσονται με ορισμένες αποφάσεις του. Θέλει να κάνει όπως ο ίδιος πιστεύει καλύτερα τη διαχείριση του ρόστερ και θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση των δύο ποδοσφαιριστών στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Κατά τρόπο όμως τέτοιο που πιστεύει ο Σα Πίντο έστω αν επικρατεί αντίθετη άποψη από αρκετούς φίλους του ΑΠΟΕΛ.
Η ουσία (αυτή την στιγμή) είναι ότι η ομάδα, με τις όποιες επιλογές κάνει ο προπονητής, είναι στην 1η θέση και διατηρεί αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα.