Η Ντόρτμουντ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1997, επισκέπτεται την Ατλέτικο για την πρώτη της αναμέτρηση την Τετάρτη (10/4), με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να έχει κερδίσει δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες της εναντίον της γερμανικής ομάδας στη διοργάνωση.

«Η Ατλέτικο έχει εξελιχθεί πολύ στην επίθεση και είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Είναι σε θέση να επιβάλλουν το στυλ παιχνιδιού τους και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Η επιτυχία της Ατλέτικο είναι γνωστή και έχει εφαρμόσει μια νέα… τέχνη πάνω στην άμυνα. Είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο να το αντιμετωπίσει όλο αυτό».

Η Ντόρτμουντ έφτασε για τελευταία φορά στα ημιτελικά το 2013, με τον Τέρζιτς να δηλώνει αποφασισμένος για να αποδείξει ότι η ομάδα του ανήκει εκεί. «Κάποιοι παίκτες μας άφησαν τα τελευταία χρόνια για να βρουν την τύχη τους αλλού στην κορυφαία κατηγορία. Θέλουμε τώρα να δείξουμε ότι μπορείς να φτάσεις και στα ημιτελικά του Champions League με την Μπορούσια Ντόρτμουντ».

Ο αρχηγός Εμρέ Τσαν ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά όπως τόνισε ο Τέρζιτς: «Τα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Ένιωσε λίγο άρρωστος σήμερα το πρωί πριν από την αναχώρηση. Ως εκ τούτου, θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί λίγο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσει να παίξει αύριο».

Και κατέληξε ο τεχνικός των Βεστφαλών: «Στο γήπεδό της η Ατλέτικο δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, αλλά ελπίζουμε να περάσουμε τη δοκιμασία και να προχωρήσουμε. Ξέρουμε πώς αγωνίζονται και πόσο καλή ομάδα είναι, αλλά είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό…».