Ενημέρωση από τον Απόλλωνα με την οποία γνωστοποιεί πως ο Μουσάγκα Μπακένγκα επισκέφθηκε το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα μιλώντας στα παιδιά για το σχολείο που έκτισε στο Κονγκό.
Η ανακοίνωση:
«Μια ευχάριστη εμπειρία έζησε το πρωί της Παρασκευής ο Μουσάγκα Μπακένγκα ο οποίος επισκέφθηκε το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα, το οποίο έχει ως όραμα τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολείου, ενός σχολείου για όλους.
Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, ο οποίος είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, με αποκορύφωμα τη δημιουργία ενός σχολείου στο Κονγκό, πατρίδα των προγόνων του. Ο «Μους», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του αφιέρωσε πολλά χρήματα και πολύ χρόνο στη συντήρηση και ανάπτυξη του σχολείου του στη Κεντρική Αφρική.
Για αυτό τον λόγο το Δημοτικό σχολείο Ύψωνα προσκάλεσε τον ποδοσφαιριστή μας να επισκεφθεί το σχολείο και να μιλήσει στα παιδιά για το έργο του, να τα εμπνεύσει αλλά και να τους εξηγήσει για την ανάγκη του ανθρώπου να προσφέρει. Πέρα από την ομιλία του, με την οποία ανέλυσε το έργο του, ο ποδοσφαιριστής, μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά του σχολείου.
Με τη φετινή δράση του σχολείου υπό την ονομασία «Μαζί χτίζουμε όνειρα!» οι άνθρωποι του σχολείου ευελπιστούν όπως καταφέρουν να ανακαινίσουν και να εξοπλίσουν το σχολείο Sunrise Preparatory School στο Kwahu Adawso, στην Γκάνα.
Για να εκπληρώσουν το πιο πάνω όνειρο, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, έχουν ετοιμάσει διάφορα χειροποίητα προϊόντα, όπως βραχιόλια, κολιέ, μπρελόκ, κάρτες, κλειδοστάτες, ρολόγια τα οποία θα πουληθούν σε παζαράκι στο χώρο του σχολείου, την ερχόμενη Πέμπτη 25/04/24, στις 07:30-08:30.
Να σημειωθεί ότι το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δράσεις για στήριξη των χωριών της Γκάνα. Κατά την περσινή σχολική χρονιά το σχολείο κατάφερε με τη συλλογή προϊόντων που κατασκεύασαν τα παιδιά, να επιδιορθώσει μια γεώτρηση στο χωριό Adankwa στην Γκάνα, με την οποία προμηθεύονται καθαρό νερό δεκάδες άνθρωποι καθημερινά, όπως και το να εξοπλίσει με βιβλιοθήκες, πόρτες και παράθυρα το σχολείο Gyeke Darko M στο χωριό Kyereban».