Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ Σοσιεδάδ συμπλήρωσε πέντε ματς πρωταθλήματος, χωρίς τρίποντο, αφού έφερε 1-1 με τη Χετάφε, αποτέλεσμα που δεν την βολεύει. Η ομάδα του Αλγουαθίλ ναι μεν διεύρυνε το αήττητό της, πέντε αγωνιστικές χωρίς ήττα, αλλά, για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική έχασε βαθμούς, μετά το 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής με την ουραγό Αλμερία. Η Σοσιεδάδ κρατάει την έκτη θέση, αλλά, πλέον, η Μπέτις έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο, στο “Coliseum” δεν είχε καλό ρυθμό, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να εκμεταλλεύεται την πρώτη της επιθετική προσπάθεια για να ανοίξει το σκορ, όταν στο 13ο λεπτό, ο Μπέκερ έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μπαρενετσέα που με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν στο 29ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, με τον Μαξίμοβιτς να πιάνει τη δυνατή κεφαλιά και τον Ρεμίρο να διώχνει εντυπωσιακά, αλλά από κοντά στη συνέχεια της φάσης ο Ροντρίγκες, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο ημίοχρονο τελείωσε με ένα σουτ του Ζακαριάν που έδιωξε με το σώμα ο Σόρια.
Στην επανάληψη, παρότι οι φιλοξενούμενοι καίγονταν για τους τρεις βαθμούς, κινήθηκαν στη μετριότηα και πρέπει να αισθάνονται και τυχεροόι που δεν δέχτηκαν δεύτερο γκολ, όταν στο 55ο λεπτό, το φάουλ του Ροντρίγκες, βρήκε το αριστερό δοκάρι του Ρεμίρο και στη συνέχεια έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Λε Νορμάν.

ΧΕΤΑΦΕ: Σόρια, Καρμόνα (88′ Άλβαρες), Ντζένε (90’+1′ Ντζένε), Αλντερέτε, Ντιέγκο Ρίκο, Σαντιάγκο (67′ Μοριμπά), Μίγια, Γκρίνγουντ, Ροντρίγκες (88′ Ταγιάλ), Μαξίμοβιτς, Λατάσα (67′ Μάτα)

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Τραορέ (46′ Οντριοθόλα), Λε Νορμάν (84′ Τίρνεϊ), Πατσέκο, Γκαλάν, Τουριέντες, Ζακάριαν (68′ Ελουστόνδο), Μερίνο, Μπέκερ (68′ Σαντίκ), Μπαρενετσέα (46′ Κούμπο), Ογιαρθάμπαλ