Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 9΄για τον ΟΦΗ, όταν μετά από γύρισμα του Τοράλ ο Τσοκάνης έβαλε το πόδι του στην προσπάθεια να διώξει και ο Κόβατς μάζεψε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.

Η κρητική ομάδα πατούσε με μεγαλύτερη συχνότητα την αντίπαλη περιοχή και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28΄.

Ο Μπακού ύψωσε την μπάλα στον Τοράλ ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να την βρει με ανάποδο ψαλίδι, ο Ριέρα σε δεύτερο χρόνο του έκανε πάσα και αυτή την φορά ο Τοράλ με πλασέ βρήκε δίχτυα (1-0).

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι και την ολοκλήρωση του α΄ημιχρόνου παρά το γρήγορο τέμπο στο ματς δεν υπήρξαν αξιόλογες φάσεις.

Δεύτερο γκολ ο Τοράλ (2-0)

Με το πόδι κολλημένο στο…γκάζι μπήκε ο ΟΦΗ στο ματς στο β΄ημίχρονο. Στο 48΄ο Κόβατς απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ισέκα μέσα από την περιοχή ωστόσο ένα λεπτό αργότερα (49΄) ο Τοράλ με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή βρήκε στόχο και ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων (2-0).

Στο 51΄κι έπειτα από αντεπίθεση των Κρητικών ο Ισέκα έπιασε το σουτ και ο Κόβατς μπλόκαρε.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει κι είχε ένα καλό σουτ με τον Ασεχνούν στο 63΄που πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων, ενώ στο 79΄σουτ του Γκλάβτσιτς από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Χριστογεώργος.

Στο 91΄με αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου με το κεφάλι – έπειτα από γέμισμα του Κίτσου – ο Βόλος μείωσε το σκορ (2-1) ωστόσο αποδείχτηκε πως ήταν αργά για να πάρει κάτι απ΄το παιχνίδι και να αποφύγει την ήττα.

Με τους τρεις βαθμούς που έριξε στο σακούλι ο ΟΦΗ έφτασε τους 34 βαθμούς και ουσιαστικά «καθάρισε» με την υπόθεση της παραμονής στη «μεγάλη» – κατηγορία.

Στην αντίπερα όχθη ο Βόλος έμεινε στους 29 βαθμούς και παρότι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει στην πρίζα», έχοντας ακόμα δύο αγώνες στα play outs.

Ο διαιτητής Ανδριανός (Αχαΐας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντε Καμπς, Μαρινάκης.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (72΄Λαμπρόπουλος), Βούρος, Λουκάο, Τοράρινσον, Μπάκιτς, Μεγιάδο (79΄Γκλάζερ), Μπάκου (72΄Μοσκέρα), Τοράλ (65΄Γκαγιέγκος), Ριέρα, Ισέκα (79΄Λουίζ Φελίπε).

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας (62΄Μπερτόγλιο), Καλογερόπουλος, Άλχο, Λούνα(85΄Κίτσος), Ντε Καμπς (62΄Τρουιγέ), Τσοκάνης, Κόμπα, Γκλάβτσιτς, Ασεχνούν (70΄Ποπέσκου), Μανουέλ Γκαρσία (70΄Μωραϊτης).