Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε τις εκπληκτικές της εμφανίσεις στο τουρνουά της Πορτογαλίας, σφραγίζοντας ακόμα μία νίκη της Ελλάδας επί της Λετονίας και τώρα το μενού έχει τελικό με τη Δανία!
Έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup η Ελλάδα, που δια χειρός της Μαρίας Σάκκαρη “κλείδωσε” τη νίκη επί της Λετονίας στον πρώτο αγώνα μπαράζ.
H Σάκκαρη, η οποία παραμένει αήττητη στο τουρνουά της Πορτογαλίας (2-0 στα μονά, 1-0 στα διπλά), επέβαλε τον ρυθμό της στο 1ο σετ και κέρδισε τα 7 πρώτα games της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 6-0, 1-0.
Η Semenistaja, η οποία βρίσκεται στο Νο.110 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι πολύ ικανή παίκτρια, έδωσε πολύ σκληρή μάχη στο 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να επιστρέψει μάλιστα από το 2-4 και να προηγηθεί με break στο 5-4!
H Σάκκαρη απέφυγε τις περιπέτειες, απαντώντας άμεσα σ’ αυτή την προσωρινή αντεπίθεση, για να κερδίσει τα 3 επόμενα games – με 2 συνεχόμενα break – και να ολοκληρώσει την αποστολή της σε 93 λεπτά αγώνα.