Μετά την απώλεια στο νήμα το 2022 και το περσινό «θαύμα» της Νάπολι, η σειρά της Ίντερ είχε έρθει. Με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να «γαζώνει» ειδικά στο πρώτο μισό, οι Nerazzurri ήξεραν πως να κλειδώνουν το μαγαζί στα μετόπισθεν και αυτό τους έφερε μια μεγάλη διαφορά. Οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε του Campionato βρίσκεται στο +14 από την Μίλαν και μπορεί στο derby να φτάσει στην εξασφάλιση του 20ού πρωταθλήματος της ιστορίας της. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα αμυντικά ρεκόρ και στον Σιμόνε, που μπαίνει στο Πάνθεον.

Έχει κρατήσει 19 clean-sheet σε 30 αγώνες

Είναι από τις φορές που τα στατιστικά λένε αλήθεια.Και τη λένε για το πόσο κυρίαρχη ήταν η Ίντερ στο φετινό πρωτάθλημα. Παρελθοντικός χρόνος γιατί είναι κάτι περισσότερο από σαφές ότι εδώ και εβδομάδες έχει τελειώσει. Οι Nerazzurri έχουν κρατήσει την εστία τους ανέπαφη σε 19 από τα 30 παιχνίδια στην Serie A κάτι το οποίο σημαίνει πως ισοφάρισαν το ρεκόρ τους ever, το οποίο κρατά από τη σεζόν 1989-90 όταν προπονητής ήταν ο Τζιοβάνι Τραπατόνι. Φέτος είναι ο Ατσέρμπι και ο Μπαστόνι στόπερ με τον Ζόμερ στο τέρμα, τότε είχαν τους Μπέπε Μπέργκομι και Βάλτερ Τζένγκα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Έχει δεχθεί μόλις 14 γκολ

Ακόμα ένα stat που κάνει τη σημερινή Ίντερ να μπαίνει στην ίδια πρόταση με εκείνη του «Τραπ» είναι ότι αμφότερες είχαν δεχθεί μόλις 14 γκολ έπειτα από 30 αγωνιστικές. Έχει δηλαδή μέσο όρο παθητικό λιγότερο από ένα γκολ κάθε δύο ματς. Και όπως θυμούνται οι ιταλικές εφημερίδες στα όσα γράφουν αυτές τις μέρες, η ομάδα των τριών Γερμανών στο φινάλε δέχθηκε 5 τέρματα και ανέβασε τον λογαριασμό στα 19 την τελευταία αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή ομάδα μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα, αν καταφέρει να «επιτρέψει» από 6 γκολ στα 8 ματς που απομένουν, θα τα έχει πάει καλύτερα από εκείνη πριν 35 χρόνια όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι.

Παίρνει τη θέση του Τραπατόνι στο βάθρο ο Σιμόνε

Πέρα από την άμυνα, υπάρχουν κι άλλα ρεκόρ που μπορεί να κυνηγήσει η ομάδα του Ιντζάγκι. Ξεκινώντας από το επόμενο ματς με την Ουντινέζε εκτός, θα γίνει η μοναδική που θα έχει σκοράρει και στα 31 παιχνίδια πρωταθλήματος και φυσικά, αν κάνει το 8×8 θα φτάσει τους 103 βαθμούς και θα δημιουργήσει το κορυφαίο ρεκόρ συγκομιδής όλων των εποχών που κρατά από το 2013-14 και τις μέρες του Αντόνιο Κόντε στην Γιουβέντους. Αυτό θα σημαίνει ότι ο Σιμόνε, που έχει ήδη 100 νίκες με τους Nerazzurri, θα φτάσει τις 108, έναν αριθμό που μόνο 3 έχουν ξεπεράσει στο παρελθόν. Ελένιο Ερέρα (205), Ρομπέρτο Μαντσίνι (176), Τζιοβάνι Τραπατόνι (124).