Η ιρακινή ένοπλη οργάνωση Κατάεμπ Χεζμπολάχ διέψευσε ότι εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία επαναλαμβάνει τις επιθέσεις της εναντίον των βάσεων του υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμού στη Συρία και το Ιράκ, σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η διάψευση αυτή έγινε λίγες ώρες έπειτα από προηγούμενη ανάρτηση που κυκλοφόρησε σε ομάδες του Telegram που πρόσκεινται στην Κατάεμπ Χεζμπολάχ, οι οποίες είχαν επισημάνει ότι η φιλοϊρανική οργάνωση αποφάσισε να επαναλάβει τις επιθέσεις έπειτα από παύση περίπου τριών μηνών, καθώς δεν σημειώθηκαν πρόοδοι στις συνομιλίες για την αποχώρηση των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού από τη χώρα.

Η Κατάεμπ Χεζμπολάχ χαρακτήρισε τις αναρτήσεις αυτές «κατασκευασμένες ειδήσεις».

Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την πόλη Ζούμαρ του Ιράκ εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στη βορειοανατολική Συρία χθες, Κυριακή, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Αυτή η επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων είναι η πρώτη που σημειώνεται από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες στο Ιράκ ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις επιθέσεις τους εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και περίπου 900 στη Συρία στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που δημιουργήθηκε το 2014 για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP