Ο Άγγελος Ευθυμίου σε μία ολοκληρωμένη ανάλυση στο balla.com.cy για την «μάχη» του τίτλου και της Ευρώπης του πρωταθλήματος Cyta.
Ο Κύπριος προπονητής μίλησε και για τις έξι ομάδες του πρώτου γκρουπ, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, στους αγώνες της επόμενης (6η) και έδωσε τις δικές του προβλέψεις και απόψεις.

Αναλυτικά:

Βλέποντας τον πρώτο γύρο των πλέι οφ που ολοκληρώθηκε. Πιστεύεις ότι μπορεί να ξεκαθαρίσει σύντομα ο πρωταθλητής ή έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι και το τέλος;
«Προβλέπω ότι θα ξεκαθαρίσει νωρίς το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής και δεν θα πάει μέχρι το τέλος. Θεωρώ στις επόμενες δύο αγωνιστικές μάλιστα. Για την Ευρώπη τώρα, βλέπω να έχουμε ακόμα δρόμο διότι κάνω την σκέψη στο ενδεχόμενο να νικήσει η Πάφος FC την ΑΕΚ και η Ομόνοια τον Άρη. Έτσι θα κινδυνεύει και η ΑΕΚ να χάσει την Ευρώπη και θα δούμε να γίνεται μεγάλη μάχη».

Η αγωνιστική που μας πέρασε αδιαμφισβήτητα…ανήκει στο ΑΠΟΕΛ. Ο συνδυασμός αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς και η νίκη του, του έδωσαν περισσότερες πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου;
«Θεωρώ ότι πλέον το ΑΠΟΕΛ έχει το χρίσμα του απόλυτου φαβορί, θα είναι πολύ δύσκολο να χάσει το πρωτάθλημα πιστεύω. Στην καλύτερη περίπτωση για την ΑΕΚ, η οποία είναι η άμεση αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ, την τελευταία αγωνιστική στο ΓΣΠ να μπορεί να διεκδίκηση κάτι για τον τίτλο με συνδυασμούς αποτελεσμάτων βέβαια στις επόμενες αγωνιστικές».

Πως πρέπει να διαχειριστεί τώρα το ΑΠΟΕΛ τον αγώνα με την Ανόρθωση;
«Και με την ΑΕΚ έδειξε η Ανόρθωση παρόλο που έχασε ότι θα το παλέψει, το ίδιο έκανε και με τον Άρη και έφερε ισοπαλία. Πολύ δύσκολο ματς για το ΑΠΟΕΛ και απαιτεί προσοχή. Σίγουρα θα επιβληθεί στο γήπεδο αλλά σημασία θα έχει να σκοράρει στις ευκαιρίες που θα βρει. Είναι λογικό ότι η Ανόρθωση θα παίξει χωρίς άγχος και με ελευθερία. Όσο περνάει ο χρόνος και δεν σκοράρει το ΑΠΟΕΛ αυτό θα είναι υπέρ της Ανόρθωσης γι’ αυτό πρέπει να διαχειριστεί σωστά από την αρχή την αναμέτρηση».

Τι πήγε λάθος κατά την γνώμη σου και η ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα υπέρ της δεδομένα;
«Διαφωνώ ότι κάτι πήγε λάθος για την ΑΕΚ στο ματς. Ήταν ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Εκεί που η ΑΕΚ μπορούσε να διπλασιάσει σε μία φάση το σκορ βρέθηκε να χάνει μέσα σε 7’ και τελικά έχασε το παιχνίδι. Είναι λεπτομέρειες το ποδόσφαιρο και πρέπει να το καταλάβουμε όπως έκανε και το ΑΠΟΕΛ αφού από ένα στημένο και μία σέντρα κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να το φέρει τούμπα. Μία απόφαση ενός παίκτη μπορεί να στοιχίσει και να κερδίσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα».

Είναι μονόδρομος η νίκη κόντρα στην Πάφος FC για να μείνει ζωντανή για τον τίτλο;
«Σε περίπτωση που δεν νικήσει η ΑΕΚ και νικήσει το ΑΠΟΕΛ θα τελειώσουν όλα πιστεύω. Η Πάφος FC παρόλο που έχει το κύπελλο την Τετάρτη θα διεκδικήσει το ματς έστω και εάν γίνουν αλλαγές και διαχείριση στην εντεκάδα, έχει ρόστερ 14-15 παικτών που μπορεί να κάνει εύκολα πρωταθλητισμό».

Ομόνοια και Πάφος FC δεν κατάφεραν να κάνουν το επόμενο βήμα και να μπουν σφήνα για τον τίτλο. Πρέπει να αφοσιωθούν για τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη για σένα και στο κύπελλο;
«Σίγουρα είναι ξεκάθαροι πλέον οι στόχοι τους και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο πιστεύω. Δεν έδειξε κανένας ότι ήθελε να επιβληθεί για τη νίκη. Τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε πως θα διαχειριστούν κύπελλο-πρωτάθλημα μαζί αυτές οι δύο ομάδες».

Το στραβοπάτημα του Άρη κόντρα στην «αδιάφορη» Ανόρθωση θα του στοιχίσει το πρωτάθλημα;
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Άρης θα μείνει εκτός τριάδας. Μετά την Ανόρθωση είναι η ομάδα που στα πλέι οφ πήρε τους λιγότερους πόντους, δεν έχει σταθερή απόδοση και κάτι πάει λάθος».

Είναι ένας από τους λόγους η συμπεριφορά του Αλεξέι Σπιλέφσκι;
«Δεν φταίει ο προπονητής πιστεύω, ο Σπιλέφσκι ήταν από την αρχή έτσι σαν χαρακτήρας. Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ως προπονητής και το έδειξε με τους τίτλους και την Ευρωπαική διάκριση της ομάδας του. Είναι λογικό μία ομάδα να έχει και τα πάνω και τα κάτω της αλλά καλούνται οι αρμόδιοι εκεί να βρουν τις λύσεις για να αλλάξει αυτό».

Σόλωνας Κύπρου