Η Ίντερ, νίκησε τη Μίλαν και έκοψε το νήμα πρώτη, σε μία άτυπη «κούρσα» μεταξύ τους, καθώς το χάσμα από τη Γιουβέντους, είναι τεράστιο. Τι κυνηγούσαν, όμως;
Οι δρόμοι του Μιλάνου πήραν «φωτιά» το βράδυ της Δευτέρας (22/04).

Στο ιδανικότερο σενάριο που μπορούσε να σκεφτεί κανείς, η Ίντερ κατέκτησε το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, απέναντι στη Μίλαν. Και παράλληλα, απέκτησε το δικαίωμα, να ράψει το δεύτερο αστέρι.

«La seconda stella è realta» γράφεται παντού στο Twitter. Στα ελληνικά, «το δεύτερο αστέρι, είναι αληθινό».

Οι «νερατζούρι», έχουν πλέον το δικαίωμα να ράψουν ένα δεύτερο αστέρι στη φανέλα τους, μιας και έφτασαν τις 20 κατακτήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αποτελούν τον δεύτερο πιο πετυχημένο σύλλογο, με τη Γιουβέντους των 36 πρωταθλημάτων, να είναι στην πρώτη θέση. Ξεπέρασαν, όμως, τη συμπολίτισσα Μίλαν. Πόσα έχει; Δεκαεννέα!

Κάπως έτσι, η απόλαυση της επιτυχίας το βράδυ της Δευτέρας (22/04) ήταν διπλή. Αφενός, επειδή η Ίντερ, υπό τις οδηγίες του Σιμόνε Ιντζάγκι, έφτασε τα 20 πρωταθλήματα και έραψε το 2ο αστέρι, αφετέρου γιατί νίκησε τη Μίλαν για να το πράξει, και το κατάφερε πρώτη!

Ιστορικά, λοιπόν, το Scudetto του 2024, αν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο πρωτάθλημα, θα ήταν με εκείνο του 1966. Γιατί; Επειδή τότε έγινε η αρχή και ράφτηκε το πρώτο αστέρι στη φανέλα των «νερατζούρι», με τη συμπλήρωση δέκα πρωταθλημάτων.

Και χρειάστηκε αναμονή 58 ετών, για το δεύτερο.