Στην ΚΟΠ δεν επιθυμούν να αλλάξει τίποτε στον τρόπο διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και σκοπεύουν να εξαντλήσουν την 3ετία όπως την εξήγγειλαν το καλοκαίρι του 2022.
Δηλαδή, μέχρι και τη σεζόν 2024-25 να πάμε όπως είμαστε. Εν όψει όμως ότι η νέα σεζόν θα είναι και η τελευταία με το παρών σύστημα, θα δοθεί ο λόγος στα σωματεία να αποφασίσουν για το σκηνικό από τη σεζόν 2025-26 μέχρι και τη σεζόν 2027-28, δηλαδή για μία 3ετία.
Η τελευταία πληροφορία που έχουμε πάρει είναι η εξής. Κυριαρχεί μεταξύ αρκετών προέδρων η άποψη που λέει ότι έχουν κουράσει τα πλέι οφ. Διεξάγονται άλλωστε από τη σεζόν 2007-08 κάτι που σημαίνει ότι πάμε για 17 ολόκληρα χρόνια!
Για το λόγο αυτό, κερδίζει έδαφος η ιδέα όπως καταργηθεί η δεύτερη φάση και να επιστρέψουμε σε πρωτάθλημα δύο γύρων!
Για το λόγο αυτό, ενδεχομένως να τεθεί πρόταση όπως οι ομάδες της α’ κατηγορίας αυξηθούν σε 16 και να έχουμε μία σεζόν με 30 αγωνιστικές!
Αν περάσει όμως αυτή η εισήγηση τότε θα επηρεαστεί και η σεζόν 2024-25, κάτι που σημαίνει πως πρέπει ότι γίνει να γίνει έγκαιρα και ενδεχομένως στην γενική συνέλευση που θα συγκληθεί πιθανότατα τον ερχόμενο Ιούλιο.
Ενδεχομένως, να τεθούν και άλλες προτάσεις που θα καταργούν τη δεύτερη φάση αλλά ίσως με διαφορετικό (βλέπε από τις 16) αριθμό ομάδων.