Τη δυνατότητα να τοποθετούν συστήματα φωτοεπισήμανσης, που θα ελέγχουν μεταξύ άλλων και την παράνομη στάθμευση, παρέχει σε δήμους και κοινότητες το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2023.

Αυτό ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, ο Υπουργός Μεταφορών σχετικά με τις παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, που αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για τα άτομα με αναπηρίες.

«Για αυτό εμείς, με το νομοσχέδιο που έχει περάσει τον Δεκέμβριο του ΄23, και ετοιμάζουμε Κανονισμούς τώρα, επιτρέπεται στις αρμόδιες Αρχές, Δήμους και Κοινότητες, να εγκαταστήσουν συστήματα φωτοεπισήμανσης τα οποία θα μπορούν να ρυθμίζουν και την παράνομη στάθμευση και στα πεζοδρόμια.»

Ο κ. Βαφεάδης μίλησε και για τη ρυμούλκυση αυτοκινήτων ως μέτρου αποτροπής, το οποίο, ωστόσο, είχε συζητηθεί με το νομοσχέδιο, τελικά, να αποσύρεται. «Εμάς η πρόθεσή μας είναι να το επαναφέρουμε», προσέθεσε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα τεθεί ζήτημα αύξησης των εξώδικων προστίμων για προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια, ο Αλέξης Βαφεάδης απάντησε ότι υπάρχει η βούληση, αλλά η Αστυνομία έχει περιορισμένες δυνατότητες.