Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αρκείται στη χθεσινή μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα (75-77) και τονίζει πως η σειρά έχει… δρόμο ακόμη.

«Από την αρχή η φιλοσοφία μας είναι πως βλέπουμε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Οι σειρές είναι μεγάλες, απρόβλεπτες και υπάρχουν ανατροπές, όπως έχει δείξει η εμπειρία και η ιστορία. Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι της Παρασκευής και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Δεν είμαστε εκδρομικός σύλλογος για να λέμε ότι το ταξίδι είναι πετυχημένο. Στόχος μας είναι να πάμε στο Final 4. Δεν θέλουμε να εφησυχάσουμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, όπως ήταν και χθες. Για να κερδίσεις πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, η Μπαρτσελόνα έχει πολλή ποιότητα. Η νίκη χθες δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν συνοδευτεί από πρόκριση στο Final 4», τόνισε ο προπονητής των Πειραιωτών στο περιθώριο της προπόνησης που έγινε σε κλειστό γήπεδο περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Βαρκελώνης.

Όσο για το γεγονός ότι χθες χρησιμοποίησε και τους δώδεκα παίκτες που έχει στη διάθεσή του, είπε: «Όλη τη χρονιά προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, οι τραυματισμοί δεν μας άφησαν να διαχειριστούμε την κατάσταση όπως θα θέλαμε. Τώρα είναι μόνο ο Παπανικολάου εκτός ροτέισον. Δεν ξέρω αν ήταν για κάποιους έκπληξη ότι έπαιξε 17 λεπτά ο Λουκ, αλλά έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, στις προπονήσεις ήταν πολύ καλός και δεν είχα λόγο να μην τον εμπιστευτώ. Είμαστε 4,5 χρόνια σε αυτή την ομάδα και έχουμε επιβάλει κάποιες αρχές, που λένε ότι όλοι είναι χρήσιμοι. Πάντα ασχολούμαστε με τους παίκτες που δεν παίζουν πολύ και συχνά μας βοηθούν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Υπάρχει διάθεση από όλους και ο καθένας θέλει να συνεισφέρει πολύ».