Ασταμάτητες οι μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, με τη Λευκωσία να καλείται να λύσει έναν δύσκολο γρίφο και να διαχειριστεί το ζήτημα που επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή.
Ενδεικτικό αυτού, 739 μετανάστες μέσα σε 50 ώρες, δηλαδή σχεδόν 15 κάθε μια ώρα υποδέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία, με την κατάσταση να φαντάζει πολύ δύσκολη και σύντομα εκτός ελέγχου, αν δεν ανακοπούν οι ροές από τη Μέση Ανατολή.

Γεμάτο το Πουρνάρα
Σε ότι αφορά το Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, οι αντοχές στενεύουν επικίνδυνα, αφού μετά και τις τελευταίες αφίξεις στο Πουρνάρα βρίσκονται πάνω από 1300 άτομα, με τον διαθέσιμο χώρο να είναι κάθε μέρα και πιο λίγος και τις Αρχές να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο.

Στρατόπεδα;
Η Κυβέρνηση ήδη έχει βάλει στο τραπέζι έκτακτα μέτρα προς εξέταση, ανάμεσα στα οποία η αύξηση των θαλάσσιων περιπολιών, η αύξηση των εφόδων για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, αλλά και η δημιουργία ενδεχομένως νέων χώρων φιλοξενίας.
Όπως πληροφορείται το AlphaNews.Live στα σχέδια τα οποία επεξεργάζεται το Κράτος για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, είναι και η χρήση στρατοπέδων ως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Πρόκειται σύμφωνα με πηγές μας, για τρία εν ενεργεια στρατόπεδα που βρίσκονται εκτός Λευκωσίας. Η συγκεκριμένη εναλλακτική αν και δεν τέθηκε χθες επίσημα επί τάπητος στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βρίσκεται ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού των αρχών, εάν και εφόσον συνεχιστούν μαζικές καθημερινές αφίξεις διά θαλάσσης.

«Απρόθυμος» Λίβανος
Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή αφορά την συνεργασία με τον Λίβανο, ο οποίος ενώ αντλεί οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. δεν επιτηρεί τα σύνορα του με τρόπο που να εμποδίζει τις μαζικές ροές προς την Κύπρο.
Με τον Υπουργό Εσωτερικών να ζητά από την Ένωση, ακόμη και την αποκοπή της βοήθειας προς τον Λίβανο, αν δεν αλλάξει στάση άμεσα.
Νωρίτερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε πως μίλησε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ενημερώνει η Ραουνά
Ζητήματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας όπως η διεύρυνση, τα Δυτικά Βαλκάνια, το μέλλον της Ευρώπης, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις και οι ευρωτουρκικές σχέσεις θα τεθούν στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.
Η κ. Ραουνά, η οποία μεταβαίνει σήμερα στη Λουμπλιάνα, θα ενημερώσει και για την παρούσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω του μεταναστευτικού.

Πηγή: Alphanews.live