Τέλος στην ξηρασία έβαλε η Λεβερκούζεν! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο οριστικοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Η μαγική σεζόν της Μπάγερ συνεχίζεται, πάντως, αφού έχει μπροστά της τόσο τον τελικό του Κυπέλλου, όσο και τα ημιτελικά του Europa League.

Πέραν του εξαιρετικού ποδοσφαίρου που παίζει η Λεβερκούζεν φέτος, βγάζει στον αγωνιστικό χώρο και τρομερό χαρακτήρα. Αρνείται να χάσει και παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Δείγμα αυτού είναι και ο τελευταίος ενάμιση μήνας της γερμανικής ομάδας, όπου απέφυγε την ήττα σε πέντε αγώνες από το 88ο λεπτό και μετά.

Η αρχή έγινε στις 7 Μαρτίου. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ στο 90’+2’ και να φύγει με το 2-2 από την έδρα της Καραμπάγκ. Μία εβδομάδα αργότερα (14/03), η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έχανε μέσα στο γήπεδό της ως και το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Εν τέλει, βρήκε δύο γκολ (90’+3’ και 90’+’7), έκανε την ανατροπή και επικράτησε 3-2 των Αζέρων για να προκριθεί στους «8» του Europa League.

Στις 30 Μαρτίου, κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Χοφενχάιμ και να επικρατήσει με σκορ 2-1. Η ισοφάριση ήρθε στο 88’ και στο 90’+2’ ήρθε το δεύτερο τέρμα.

Ακολούθησε στις 18 Απριλίου η ισοφάριση απέναντι στη Γουέστ Χαμ (1-1), διατηρώντας το αήττητο στη σεζόν και εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» της Ευρώπης με γκολ στο 89’.

Και μόλις χθες, την Κυριακή (21/04), ήρθε η ισοφάριση στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων στην έδρα της Ντόρτμουντ, με το τελικό 1-1 να κρατά την Λεβερκούζεν χωρίς ήττα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.