Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ στον α’ όμιλο.

Αναλυτικά:

ΑΕΚΟμόνοια 2-0 (ΔΙΑΤΗΤΗΣ: Hansen Morten Krogh, VAR: Kristoffersen Mads-Kristoffer)

«Ο διαιτητής εφάρμοσε μία τακτική να μην δώσει πολλές κίτρινες κάρτες αλλά σε κάποιες φάσεις μπορούσε εύκολα να το πράξει. Για παράδειγμα στο 9’ ο Γκάμα κτύπησε τον Σίμιτς και ο α΄βοηθός μαζί με τον διαιτητή ήταν μπροστά στην φάση και δεν έδωσαν ούτε φάουλ. Η πρώτη κάρτα για να καταλάβουμε τι εννοώ ήταν στα τελευταία λεπτά στον Κακουλλή, ήταν ένα από τα πράγματα που δεν διαχειρίστηκε σωστά μέσα στο παιχνίδι».

ΑΠΟΕΛΆρης 2-0 (ΔΙΑΤΗΤΗΣ: Costa Verissimo Fabio Jose, VAR: Kajtazovic Nejc)

«Η πρώτη κίτρινη του Σανέ ήταν… γεμάτη, δηλαδή θα μπορούσε να τον καλέσει ο VARίστας και για κόκκινη. Ήταν αψυχολόγητη ενέργεια του και στη 1η και στη 2η κίτρινη που δέχθηκε και σωστά αποβλήθηκε.
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε ένα μαρκάρισμα (στο 42′) πάνω στον Ντογκαλά από τον Ουρόσεβιτς μέσα στην περιοχή και ήταν πέναλτι. Δεν το αντιλήφθηκε ο διαιτητής ούτε το VAR. Τώρα έρχομαι και συγκρίνω το πέναλτι που δόθηκε για το ΑΠΟΕΛ στο 53′ πάνω στον Κβιλιτάια και δεν μπορώ να καταλάβω πως σε αυτή την φάση τον έστειλαν να το εξετάσει από το VAR, η οποία εμένα φάση με τα πλάνα που είδα δεν με πείθει για παράβαση. Ο ίδιος ο διαιτητής φαινόταν όταν πήγε να δείξει την παράβαση του πέναλτι μετά τον έλεγχο ότι δεν ήταν 100% σίγουρος».